VALT JOBB

Projektingenjör inom kommunikation


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som Projektingenjör inom kommunikation i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som projektingenjör inom kommunikation kommer du att ingå i stabsfunktionen för projekt Ostlänken och arbeta med att avlasta kommunikatörerna och kommunikationsansvarig med administrativa och operativa sysslor. Du kommer bland annat att jobba med beställningar av kommunikationsmaterial, förberedande material till presentationer eller texter research, bokningar, översättningar, material och inventering. Du stöttar också upp gällande budget och månadsrapporteringar samt ser över statistik för webb och sociala medier. Utöver detta kommer du också att arbeta med:

 • Risksamordning för kommunikationsrisker

 • Dokumenthantering och dokumentationssamordning

 • Studiebesök och besökssamordning

 • Interna kommunikationssystemet

Tjänsten passar dig som har ett kombinerat intresse för kommunikation, media, samhällsbyggnad och infrastruktur. Här erbjuds du ett lärorikt arbete där du får insikt i vad som krävs för att arbeta i stora långsiktiga projekt. Tjänsten kan vara en bra instegsroll för dig som är intresserad av att arbeta som projektledare eller andra roller i Trafikverket i framtiden.

Har en avslutad universitets- eller högskoleutbildning. Det kan vara ingenjörsutbildning eller annan relevant utbildning för tjänsten, så som journalistik, media eller kommunikation.

Utöver krav på utbildning söker vi dig som:

 • Har några års relevant arbetslivserfarenhet
 • Har goda språkkunskaper i både engelska och svenska

 • Har mycket god datorvana och goda kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av en administrativ eller koordinerande roll

 • Har erfarenhet av projektledning

 • Har erfarenhet/intresse av webb, sociala medier, foto och bildredigering

 • Har kunskaper i andra språk, t ex. spanska

 • Har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet och kunskap om offentlighetsprincipen (t ex ärendehantering, utlämnande av offentliga handlingar)

 • Har god kännedom om samrådsprocessen

Som person är du relationsskapande och har en god samarbetsförmåga då du kommer att stötta de andra kommunikatörerna. Du tycker om samarbete och att arbeta i team. I rollen som projektingenjör välkomnas du att komma med egna idéer och förslag. Det är viktigt att du har viljan att snabbt axla eget ansvar med en positiv attityd gentemot nya arbetsuppgifter. Du bör vara bekväm med att möta nya människor och prata inför grupp då du bland annat kommer att ta emot och guida besöksgrupper. Du driver självständigt ditt eget arbete från start till mål och ser till att arbetsuppgifterna blir slutförda. Som person trivs du med flera olika typer av arbetsuppgifter, allt från att grotta in dig i statistik till att jobba med nyhetsflödet på de interna kanalerna.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-21


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp