VALT JOBB

Projektingenjör Vägunderhåll


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Projektingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Som projektingenjör inom Vägunderhåll stödjer du våra projektledare, specialister och teknisk förvaltning inom underhåll av väg, mestadels kommer du att arbeta med våra driftområden i Norrbottens kustregion. Våra åtgärder är viktiga för ett robust och framkomligt vägnät. Du kommer ha en stor variation av arbetsuppgifter, med fokus på planering och uppföljning avseende tid, kostnad, risker, kvalitet och arbetsmiljö.  Du kommer även strukturera och administrera projekten i våra projektsystem samt att följa upp verksamheten i GPD Analys. Du bistår i omvärldskontakter såsom kontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter.

Du deltar i projekt och uppdrag och utför arbetsuppgifter i överenskommelse med de projektledare du arbetar tillsammans med.

Vi söker dig som

 • har körkort för personbil
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

 • har arbetat som projektingenjör och varit stöd åt projektledare
 • har erfarenhet från drift- och underhållsverksamhet inom väg
 • har erfarenhet av att driva projekt och har arbetat med ekonomi-, risk- och resultatuppföljning
 • har erfarenhet från underhåll och/eller byggande av väg

 

Vi söker dig som

 • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer.
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.
 • är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma.
 • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt.
 • trivs med att arbeta enskilt och tillsammans med andra.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp