VALT JOBB

Projektingenjörer


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som Projektingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning, projektering och byggnationer fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen i Gävleborg erbjuder vi nu en spännande möjlighet med placering på Trafikverket i Gävle. Du kommer att arbeta med en stor bredd av projekt i olika faser inom väg och järnväg. 

Som projektingenjör blir du en del av projektledningen och fungerar som stöd till projektledare och specialister. Du deltar i olika investeringsprojekt där du ansvarar för bl.a. administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. 
  • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av projekt inom bygg- eller anläggningsverksamhet
  • har körkort för personbil och god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.  

Vi ser gärna att du har

  • erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning
  • erfarenhet av förhandling
  • kunskaper i entreprenadjuridik
  • aktuell och relevant erfarenhet av projekt inom väg och/eller järnväg

För att lyckas i tjänsten krävs att du är strukturerad och självgående i ditt sätt att arbeta. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med olika aktörer och personer för att nå uppsatta mål. Därtill är du är trygg i dig själv och ditt beslutsfattande. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-21


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp