VALT JOBB

Projektledare för infrasystem


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Projektledare för infrasystem i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Som projektledare i Trafikverkets beställarorganisation kommer du att arbeta med hela processen, från planering till utförande av drift och underhåll enligt Trafikverkets projektmodell. I denna roll kommer du vara nyckelspelare inom centrala system på enheten Infrasystem, som är en del av distriktet Öst/Stockholm på Verksamhetsområde Underhåll.

På vårt högtrafikerade vägnät och i våra vägtunnlar finns utrustningar som förbättrar säkerheten och framkomligheten för trafikanterna. Det är skyltar som informerar om trafikläget, ger kövarning och stänger av körfält vid olyckor och vägarbeten. Bommar som stänger av trafiken och sensorer som mäter trafikflöden, detektorer för stillastående fordon och restidsmätningar. All denna utrustning styrs och övervakas från centrala system, placerade i våra trafikcentraler. Det är idag 8 centrala system som är nödvändiga för att upprätthålla funktionen till trafikanterna. Du får en IT-nära roll som projektledare av dessa system, vilket ställer stora krav på din förståelse för de olika systemen som trafikverket använder. Du kommer att ansvara för systemlösningar som är framtidssäkrade men även kunna fungera i dagens anläggning.

I ditt dagliga arbete kommer du även att leda konsulter som hjälper dig utveckla och förvalta systemen. Du har ekonomiskt ansvar för projekten och följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål gällande budget, tid och kvalitet. Som projektledare är du också ansvarig för att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler och interna arbetsinstruktioner. Vi erbjuder ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik, där beslutskraft behövs och där kommunikationen med andra är en viktig del av arbetet.

För att du ska trivas riktigt bra i denna roll, finns det även en grupp fantastiska kollegor som backar upp dig med kunskap och tidigare erfarenheter. Vi arbetar ständigt med att utveckla projektledarrollen, vilket öppnar upp för nya spännande möjligheter. Därför söker vi dig som har viljan att utvecklas, ett engagemang och en nyfikenhet.

Då vi är en nationell organisation kan resor förekomma. Kvälls- och nattarbete kan också förekomma vid behov.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom IT med inriktning mot systemvetenskap eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet som projektledare i beställarrollen eller som entreprenör, alternativt som uppdragsledare hos konsult
  • har arbetslivserfarenhet av förvaltning av IT-system med krav på stor tillgänglighet, kanske inom industrin eller motsvarande trafikövervakningssystem
  • har goda IT-kunskaper inom infrastruktur, systemintegration och IT-arkitektur
  • kan uttrycka dig på svenska, både muntligt och skriftligt
  • har körkort för personbil

Eftersom vi har många utländska leverantörer och beskrivning av systemlösningar på engelska, krävs det mycket goda kunskaper i engelska både tal och skrift krävs för tjänsten.

Vi söker dig som är resultatorienterad, har ett affärsmässigt förhållningssätt och driver ditt arbete framåt med fokus på leveranser. Ditt ledarskap präglas av prestigelöshet, god samarbetsförmåga och förmåga att engagera och entusiasmera. Du känner dig trygg i att förankra frågor i en komplex organisation och hittar lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalststester kommer att användas som en del av rekryteringsprocessen. Intervjuer sker i Solna 5 juni.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp