VALT JOBB

Projektledare inom Trafikinformation järnväg


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Projektledare inom Trafikinformation i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Trafikinformation är de system och utrustning som används för att kommunicera aktuell information till resenärer i tågtrafik. Hit räknas högtalare, dynamiska skyltar, informationsskärmar och annan utrustning på tågstationerna runt om i Sverige. Just nu söker vi en projektledare för region Stockholm-Öst. 

Som Projektledare inom trafikinformation leder du projekt med stöd av tekniska specialister. Projektets huvuduppgift är att äga kontraktet för trafikinformation och se till att entreprenören levererar rätt underhåll och åtgärder. Entreprenören sköter praktiska installationer och underhåll varpå projektteamets uppgift är att besluta, beställa, övervaka och följa upp åtgärderna.

Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar samt leder och fördelar arbetsuppgifter inom projektteamet. I de flesta sammanhang är det du som står i centrum för frågor som berör projektet från myndigheter, kommuner och allmänhet.

Placeringsort för tjänsten är Norrköping, Linköping, Västerås, Örebro eller Eskilstuna.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med teknisk inriktning eller annan teknisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av arbete i ledande befattning, t.ex. som projektledare, uppdragsledare eller liknande
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Vi ser det som meriterande om du

  • har god kompetens gällande utrustning i elektriska och optiska spridningsnät, uranläggningar, högtalaranläggningar och dynamiska skyltar.
  • har erfarenhet av data-/tele-/nätverk-/elbranschen där du förvärvat dig kunskaper inom nätverksteknik eller liknande

 

Du bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera samtidigt som du är duktig på att strukturera ditt arbete och att kommunicera.

Intervjuer kommer vara i Västerås 17 - 18 juni

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Västerås

Trafikverket

Ansök senast 2019-06-06


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp