VALT JOBB

Projektledare IT


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.) Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Som projektledare inom Väg it kommer du att vara delaktig i olika projekt och utredningsarbeten. Du kommer att ingå i ett team inom vårt verksamhetsstöd som ansvarar för aktiviteter som berör hela avdelningens leveranser.

Du har ansvar för hela kedjan från planering, budget, avtal till genomförande och uppföljning. Du leder en grupp och du samarbetar och skapar goda relationer med olika parter och intressenter under projektets olika skeden. I de flesta sammanhang står du i centrum för frågor som berör uppdraget och du bygger ditt ledarskap genom förtroende, samarbete och tillit. Du har löpande kontakt med interna specialister och beställare, externa konsulter och entreprenörer.

Vi söker dig som

 • har en högskoleutbildning med inriktning mot IT 180 hp (120 p), t ex systemvetare, dataingenjör eller motsvarande kunskap/utbildning i kombination med aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • Du har flerårig arbetslivserfarenhet från arbete med it lösningar såsom exempelvis it drift, systemförvaltning, nyutveckling och/eller kommersiellt arbete med leverantörsrelationer inom it.
 • har yrkeserfarenhet av att leda utvecklingsuppdrag inom förvaltning och projekt
 • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
 • kan uttrycka dig väl i svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet från arbete med affärsmässig förvaltningsstyrning (PM3) och/eller projektmodellen XLPM
 • har bredd inom IT-området och på så sätt kan arbeta i flera roller inom IT-processerna exempelvis inom kravhantering, test, koordinering av leveranser, upphandling av IT-system, produktions- och även tekniknära IT.

Vi söker dig som person

 • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • drivs av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-06-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp