VALT JOBB

Projektledare IT med inriktning mot teknisk förvaltning


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Vi söker nu en erfaren Projektledare IT med inriktning mot teknisk förvaltning (området tågledning, tågledningssystem, simulatorer och kringliggande IT stöd) på Trafikverket som ska driva och leda förvaltningsuppdrag.

Järnvägen står inför en allt snabbare digitalisering och i denna roll kommer du att få vara med och bidra till denna tekniska utveckling.

Du har kontakter mot förvaltning, leverantörer, beställare och driftorganisation. Vissa uppdrag drivs som projekt medan andra drivs direkt som linjeverksamhet. Du leder operativt, rapporterar status och progress samt planerar och fördelar uppgifter inom projekten samt driver mindre uppdrag. Positionen innebär ansvar för att uppdrag levereras inom rätt tid och med rätt kvalité och kostnad, att goda relationer skapas i projektgruppen samt ser till att Trafikverkets metoder följs.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen 180 hp (120 p) med inriktning mot IT exempelvis systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet inom IT infrastruktur eller systemutveckling alternativt motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har kunskap inom järnvägsteknik
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har svenskt medborgarskap
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har kunskaper inom signaltekniska området på järnväg
  • har erfarenhet av industriella kontroll- och styrsystem med höga krav på tillgänglighet

För att lyckas i rollen ser vi att du är initiativtagande, engagerad och drivs av utveckling och ständiga förbättringar. Du har god kommunikativ förmåga och är därför välformulerad och bekväm med att presentera inför både interna och externa åhörare. Vidare ser vi att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Placeringsort: Göteborg, Borlänge kan eventuellt diskuteras.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp