VALT JOBB

Projektledare IT säkerhet


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Vill du bidra till vår digitala resa? Vill du jobba inom en kreativ IT-organisation där du får utrymme för dina idéer? Vill du jobba i samhällets framkant och utveckla dess nya infrastruktur och därmed få vara med och påverka? Om svaret är JA på frågorna så har du nu chans till att söka projektledartjänst hos oss på verksamhetsområde Information- och kommunikationsteknik.

Enheten Säkerhet it inom verksamhetsområde IKT söker projektledare som ska leda och driva projekt inom säkerhetsområdet. Projekten kommer att röra bland annat it säkerhetsprojekt, projekt finansierade med 2:4 medel, delprojekt kopplade till utveckling av stärkt säkerhetsarbete men även andra utvecklingsprojekt inom IT-säkerhet. I rollen ingår det att genomföra vissa utredningar samt stödja i i en del förvaltningsobjekt.

Projekten varierar i komplexitet och storlek, men alla har gemensamt att de påverkar it-säkerhetsområdet. Du har kontakter med beställare, styrgrupp och användare. Du leder operativt, rapporterar status och progress, jobbar mot styrgrupp, i vissa fall mot en extern leverantör, planerar och fördelar uppgifter till projektmedlemmar samt rapporterar till närmaste chef. Du ansvarar för att uppdraget levereras inom rätt tid, med rätt kvalité och kostnad. Du skapar goda relationer i projektgruppen och med kund och ser till att Trafikverkets metoder.

Vi söker dig som

 • har högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) inom it eller företagsekonomi-området, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har erfarenhet av verksamhetsutveckling och/eller projektledning inom it-säkerhet
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete med it- och teleinfrastruktur
 • har certifiering inom projektledning
 • har erfarenhet av utveckling eller förvaltning av applikationer
 • har arbetat enligt SCRUM, XLPM eller PM3.

Du som person

 • är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
 • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Intervjuer är planerade att ske i Borlänge den 17/12 samt 19/12.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Stockholm

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-06


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp