VALT JOBB

Projektledare Kristianstad


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområde Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Trafikverket planerar en dubbelspårig järnväg för höghastighetståg och snabba regionaltåg mellan Hässleholm och Lund. Den nya järnvägen skapar möjlighet för snabbare resor mellan storstadsregionerna, smidigare arbetspendling och avlastar Södra stambanan.

I rollen som projektledare i lokaliseringsutredning kommer du att ansvara för en del av kontrakterad konsults arbete med att upprätta lokaliseringsutredning. Du säkerställer att ditt ansvarsområde levereras av kontrakterad konsult enligt beslutad tid, kostnad och innehåll. Tillsammans med övriga i projekt Hässleholm-Lund, ansvarar du för ledning, styrning och uppföljning av konsult. Du arbetsleds av projektledare lokaliseringsutredning.

Vi söker dig som

  • har ingenjörsexamen om minst 180 hp (120 p) inom relevant område, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet från projekt- eller uppdragsledning
  • du ska kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift i det svenska språket
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
  • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från arbete i skede järnvägs- eller vägplan och/eller motsvarande kommunal översiktsplanering
  • erfarenhet från leverantörssamverkan

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på att kunna skapa struktur i arbetssätt, ledarförmåga och att vara drivande. Hög kommunikativ kompetens efterfrågas liksom god samarbetsförmåga. Du ska även kunna arbeta självständigt och ha lätt för att fatta beslut inom ditt ansvarsområde.

Intervjuer för tjänsten kommer hållas 19 mars i Kristianstad. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp