VALT JOBB

Projektledare produktion järnväg/väg


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Nu söker vi dig som vill arbeta som projektledare och som vill driva investeringsprojekt inom väg och järnväg. I rollen som projektledare leder du investeringsprojekt av varierande storlek och komplexitet inom väg och järnväg. Idag pågår flera intressanta större projekt på enheten som behöver förstärkning i projektteamen. Vi bygger bl.a. om E20 från Tollered till Mariestad (ca 10 mil) och gör även en del investeringar på Västra stambanan.

I den här rollen är ingen dag den andra lik, men gemensamt är att du ansvarar för projektets framdrift samt leder och fördelar arbetet inom projektet. Du leder en projektgrupp med specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter under projektets olika skeden. Det är ditt ansvar att bevaka tids- och kostnadsaspekter och säkerställa att projektet fortskrider i enlighet med uppsatta mål i rätt tid med rätt kostnad, kvalité samt innehåll, från skiss till produktion. Ett viktigt bidrag i din roll är att motivera ditt projektteam och skapa en produktiv arbetsmiljö. Även kommunikation med allmänhet, kommuner, media och andra intressenter är en del av arbetet

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleexamen om minst (180hp) i samhällsbyggnad alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har dokumenterad erfarenhet av projektarbete.
 • har erfarenhet av att leda resurser i rollen som projektledare/platschef/uppdragsledare
 • har erfarenhet inom budgetering, prognostisering med eget ekonomiskt ansvar
 • har erfarenhet och kunskaper motsvarande BasP och BasU
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av produktion och haft en ledande befattning med ansvar för tid och ekonomi i större entreprenad
 • har erfarenhet av att verka i en stor och komplex organisation
 • har erfarenhet av planläggning- och bygghandlingsskede som uppdragsledare med ansvar för tid och ekonomi i större projekt
 • har erfarenhet inom järnvägsprojekt
 • har god förhandlingsvana och kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik

Som person du är driven och drivs av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och, tillsammans med andra, driver du utveckling, även den digitala, genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.

Webbaserade tester kan komma att bli aktuellt i den här rekryteringsprocessen. 

Vi använder mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt mailadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-04-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp