VALT JOBB

Projektledare riktade miljöåtgärder Kristianstad


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Som projektledare planerar, genomför och utvärderar du uppdrag i första hand inom riktade miljöåtgärder. Du arbetar mot uppställda mål och driver projekt inom hela Syds geografiska område. Ett strukturerat och systematiskt förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag.

I rollen tar du fram beställningsunderlag och deltar i upphandling av nya entreprenader. Du har ansvar för budget i planerings- och genomförandeskedet samt i uppföljningen av dina projekt.

Du säkerhetsställer att Trafikverket får det vi har beställt/upphandlat. Utöver att vara projektledare för projekten innebär rollen att svarar för omvärldskontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter inom projektet.

Vi söker dig som

  • har universitets-/högskoleutbildning om minst 180 hp (120 p) med teknisk inriktning, inom väg/bygg eller naturvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av att driva projekt och att arbeta med ekonomi-, budget- och resultatuppföljning
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av förhandling
  • har kunskap i entreprenadjuridik
  • har erfarenhet från att arbeta inom projekt med fokus på naturvårdsåtgärder

För att lyckas i rollen som projektledare söker vi dig med en god ledarförmåga. I rollen kommer du att ha kontakt med både interna och externa parter vilket ställer höga krav på din förmåga att strukturera ditt arbete, samarbeta och kommunicera. Vidare söker vi dig som är självgående och kundorienterad.

Intervjuerna för tjänsten kommer att hållas den 18-19 mars i Kristianstad.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp