VALT JOBB

Projektledare till Ostlänken i Södertälje och Trosa


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker dig som vill jobba i projekt Ostlänken som är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Mer info om projektet hittar du här http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/

Vill du skapa järnvägshistoria och vara med att bygga Sveriges nya höghastighetsjärnväg? Vi söker två projektledare som vill vara med när projekt Ostlänken bygger upp organisationen för sträckan genom Trosa och Södertälje kommun.

Du kommer att vara med och leda projekt Ostlänkens samarbete med antingen Trosa eller Södertälje kommun samt ansvara för att ta fram genomförandeavtal. Som projektledare kommer du också bygga upp en projektgrupp, utreda och ta fram beslut för vilka förberedande arbeten som ska utföras, ta fram projektbeställingar för dessa samt leda något eller några av dessa genomförandeprojektet. Exempel på arbeten är vägar, broar, arbetstunnlar och BEST-arbeten som underlättar den kommande produktionen av höghastighetsjärnvägen.

En viktig del av arbetet kommer vara att samverka med Ostlänkensamordnare i Trosa/Södertälje kommun, finna lösningar och skapa arbetssätt som gynnar en god framdrift i projekt Ostlänken.

Du kommer i takt med att projektet utvecklas in i nästa fas vara med och leda något av de stora huvudprojekt som ingår i byggandet av höghastighetsjärnvägenssträckning genom Södertälje-Trosa.

Vi söker dig som

 • har högskoleexamen (180 HP) i samhällsbyggnad alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har mångårig erfarenhet som projektledare i projekt med stor fokus på samverkan med olika parter
 • har erfarenhet av att leda resurser/projektdeltagare i rollen som projektledare
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har arbetslivserfarenhet från projektledning inom samhällsbyggnad, tillverkande eller teknisk industri
 • har erfarenhet av att verka i en stor och komplex organisation
 • har erfarenhet av arbete med genomförandeavtal inom kommun/landsting/statlig verksamhet
 • har arbetslivserfarenhet av att ta fram projekt/uppdragsbeställningar eller beslutsunderlag inom samhällsbyggnad

Du som person:

 • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
 • har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter

Du kommer inledningsvis vara placerad på Trafikverkets regionkontor i Solna strand och på ett par års sikt utgå från Trosa (Vagnhärad) respektive Södertälje (Järna).

Vi håller intervjuer på Trafikverkets kontor i Solna 28 mars och 4 april.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp