VALT JOBB

Projektledare Trafikutrustning Infrasystem


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Projektledare Trafikutrustning Infrasystem i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Som projektledare i Trafikverkets beställarorganisation kommer du att arbeta med hela processen, från planering till utförande av drift och underhåll och reinvesteringar enligt Trafikverkets projektmodell. Det innefattar att planera, följa upp, budgetera och styra upphandlade entreprenörer och leverantörer.

I denna roll kommer du att vara nyckelspelare avseende Intelligenta Transportsystem (ITS). Detta innefattar trafikutrustning som i någon form använder informations- eller kommunikationssystem för att skapa en dynamisk funktion i ett trafik- eller transportsystem med målet att påverka trafikanten att ändra sitt beteende. Detta för att uppnå en förbättring i trafiksystemet. ITS-lösningar är viktiga verktyg för trafikledning och styrning i vägsystemet.

Du har ekonomiskt ansvar för projekten och följer kontinuerligt upp verksamheten mot satta mål gällande budget, tid och kvalitet. Som projektledare är du också ansvarig för att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler och interna arbetsinstruktioner.
En viktig del i arbetet är kommunikation med berörda parter, internt och externt och samråd med andra myndigheter.

För att du ska trivas riktigt bra i denna roll, finns det även en grupp fantastiska kollegor som backar upp dig med kunskap och tidigare erfarenheter. Vi erbjuder ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik, där beslutskraft behövs och där kommunikationen med andra är en viktig del av arbetet. Vi är på väg in i en ny process och arbetar ständigt med att utveckla projektledarrollen, detta öppnar upp för nya spännande möjligheter. Därför söker vi dig som har viljan att utvecklas, ett engagemang och en nyfikenhet.

Då vi är en nationell organisation kan resor förekomma. Även kvälls- och nattarbete kan förekomma.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet som projektledare i beställarrollen eller som entreprenör alternativt som uppdragsledare hos konsult
  • har körkort för personbil
  • har svenskt medborgarskap
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från arbete med trafikutrustning och/eller systemförvaltning
  • har erfarenhet av budgetansvar

 

Som person söker vi dig som är resultatorienterad och har ett affärsmässigt förhållningssätt. Du har god ledarförmåga och engagerar din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter. Vidare har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är initiativtagande och driver ditt arbete framåt med fokus på leveranser. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp