VALT JOBB

Projektledare Tunnelventilation och VA


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som Projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Gillar du att arbeta i komplexa projekt? Är du uthållig, målmedveten och kan hantera både breda och djupa frågeställningar? Hos oss på Förbifart Stockholm projektenhet Installationer involveras du i ett av Sveriges genom tiderna största anläggningsprojekt. Du kommer vara del av en engagerad arbetsgrupp som värderar gemenskap och driv, och tillsammans ansvarar vi för hela sträckningens installationsentreprenader. Om detta låter intressant, tveka inte att söka till oss!

Du kommer att vara en del av beställarorganisationen och tillsammans med ansvarig projektledare ansvara för styrning av arbeten med avseende på budget, tidsplan och omfattning. Vi tror att du engageras av och har förmågan att sätta dig in i tekniska frågeställningar. Arbetet består i huvudsak av att:

 • Medverka till god samverkan mellan entreprenörer
 • Skapa och upprätthålla goda relationer med externa intressenter
 • Medverka till slutkontroller och funktionsprovningar
 • Ta fram underlag för uppföljning av entreprenader
 • Delta i delprojektets kommunikationsverksamhet, studiebesök etc
 • Granska dokumentation
 • Medverka på/leda möten  samt att protokollföra vid behov.
 • Hantera tilldelade underrättelser
 • Följa upp/granska/kontrollera kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöplaner

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har dokumenterad flerårig erfarenhet av arbete som projektledare/biträdande projektledare av teknisk utrustning i infrastrukturanläggningar, industrianläggningar eller fastigheter
 • har dokumenterad utbildning och erfarenhet av CE-märkning av maskiner och utrustning
 • har vana att arbeta i system såsom officepaketet samt med underrättelsehantering
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska samt har körkort för personbil

Som person drivs du av att arbeta med tydliga målsättningar och leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du är med och bedriver projekt i samverkan med entreprenörer och har därmed ett affärsmässigt förhållningssätt i entreprenadjuridiska frågeställningar samt har lätt för att kommunicera i tal och skrift. Tjänsten som projektledare innebär många kontaktytor och du behöver därför ha en god samarbetsförmåga. Du har även god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp