VALT JOBB

Projektledare VA, Ventilation och Miljöuppföljning


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområde Underhåll bedriver i projektform förvaltning och utveckling av vår infrastruktur med hjälp av upphandlade entreprenörer och konsulter. Vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla och därför behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser.

Enhet Infrasystem förvaltar de tekniska installationer längs de statliga vägarna i Stockholm/Mälardalen så att trafikering kan ske varje dag året runt oavsett väder och tid på dygnet. Exempel på våra installationer är vägbelysning, kraftförsörjning av tunnlar och broar, trafikutrustning, kameror, miljögivare, brandskydd, vägnära IT, styr och regler, tele och trängselskatt mm. Enheten har dessutom ett särskild utpekat ansvar vad gäller förvaltningen av de stora trafiktunnlarna i regionen.

Nu söker vi efter en projektledare för våra VA- och ventilationsanläggningar i regionen. Många av de anläggningar du kommer få ansvar för finns i våra större tunnelanläggningar så som Södra- och Norra Länken.

Som projektledare för VA/Ventilation ansvarar du för att handla upp underhållet av externa entreprenörer samt följa upp deras leverans som är kontrakterat. Utöver att bedriva kontraktsverksamhet kommer du representera Trafikverket som anläggningsägare och ansvara för att beskriva anläggningarnas status i syfte att uppnå en optimal planering av våra insatser. Du ansvarar också för miljöuppföljningen för en rad utpekade anläggningar.

Trafikverket bedriver sin underhållsverksamhet i projektform. Du kommer att tillsammans med ditt projektteam ansvara för att anläggningen levererar en trygg, säker och hållbar anläggning.

Som projektledare ger du dina teammedlemmar goda förutsättningar genom ett tydligt, engagerade och ansvarstagande ledarskap. 

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.
  • har tidigare erfarenhet från rollen som projektledare och då inom teknikområdet VA och/eller Ventilationssystem. Vi ser gärna att du har erfarenhet som beställare av entreprenadverksamhet.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har B-körkort.
  • har goda ledaregenskaper. 

Vi ser också gärna att du har erfarenhet av miljöuppföljning av dagvattenanläggningar.

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-21


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp