VALT JOBB

Projektledare Väg Östra Norrbotten


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om.

Nu behöver vi stärka upp med en Projektledare BAS-underhåll till Östra Norrbotten. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Som projektledare inom Vägunderhåll Östra Norrbotten ansvarar du för att leda och styra arbetet i våra BAS-kontrakt väg i Överkalix, Övertorneå, Kalix och Haparanda kommuner. Du leder ett projektteam och ansvarar för att underhållsentreprenaderna genomförs enligt avtalat kontrakt. Inom projektets ram ansvarar och beslutar du om åtgärder, handlingsalternativ, och resursanvändning. Du tar fram underlag för beställningar och deltar i upphandling av nya entreprenader. Vidare ansvarar du för budget i planering- och genomförandeskedet samt uppföljningen av dina projekt. Du säkerställer att Trafikverket får det vi beställt/upphandlat.

Ett strukturerat och systematiskt förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag på placeringsorten Luleå alternativt Gällivare.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleexamen, minst 180 hp, med teknisk inriktning eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har erfarenhet av projektledning
 • har erfarenhet av anläggningsbranschen
 • har god förhandlingsvana
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av projektledning inom väg
 • har erfarenhet från vägunderhåll


Vi söker dig som

 • är mån om att ge professionell service genom att du är lyhörd för din omvärld och bemöter andra med respekt.
 • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt.
 • har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde

Tjänsten innebär att du jobbar i ett stort geografiskt område varpå det underlättar om du har god kännedom inom området.

Placeringsort: Luleå eller Gällivare, vänligen ange i din ansökan vilka placeringsort som du önskar.

Intervjuer är preliminärt planerade till 17-18 juni.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2019-06-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp