VALT JOBB

Projektledare - Väg


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som "Projektledare - väg" i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Vill du vara där det händer? Vill du vara med och påverka människors vardag? Gillar du snabba beslut? Då kan du bli vår nya kollega! Underhåll söker just nu flera projektledare. I denna roll får du möjlighet att driva underhållsprojekt inom väg och ansvarar för projekt inom främst Dalarna. Du ansvarar för budgetering i planerings- och genomförandeskeden samt i uppföljning av projekt. Ett strukturerat och systematiskt analys- och förbättringsarbete inom den egna verksamheten är en naturlig del av din vardag. Du kommer att arbetar med stora kontaktytor, såväl inom Trafikverket som mot externa aktörer. Du besvarar också frågor från allmänhet och media rörande drift och underhåll för ditt vägnät.

Vi söker dig som

  • har B-körkort
  • du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har en teknisk högskoleutbildning (180 hp/120 p) alt. annan för tjänsten relevant bakgrund kompletterad med en gedigen erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet i närtid som vi bedömer som likvärdig.
  • har erfarenhet av att driva projekt samt har arbetat med ekonomi och resultatuppföljning.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av väg-, teknik- eller anläggningsprojekt
  • har kunskap i entreprenadjuridik

Som person 

  • är du lyhörd och trivs med samarbete. Du har goda ledaregenskaper och kan anpassa din kommunikation utifrån vem mottagaren är. Du kan också entusiasmera medarbetare och ledning i förändring och utvecklingsfrågor.

Urvalstest och arbetsprover kan komma att användas i denna rekrytering.

Placeringsort och intervjuort: Borlänge

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp