VALT JOBB

Projektledare vägbeläggning distrikt Stockholm


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Beläggningsgruppen planerar, säkerställer och följer upp att beläggningsunderhållet på de statliga vägarna sker på ett optimalt sätt. Beläggningsgruppen består av två projektledare och en projektingenjör.

Som projektledare arbetar du huvudsakligen med uppföljning av väghållningsåtgärder för att vidmakthålla beläggning och vägkropp.

Exempel på sådana åtgärder är:

 • underhållsbeläggningar
 • förebyggande beläggningsunderhåll
 • avvattningsåtgärder
 • förstärkningsåtgärder

I arbetsuppgifterna ingår att planera, både på kort och på lång sikt, samt inventera, projektera och ta fram underlag för upphandlingar. Du projektstyr och säkerställer leveranskontroll vid genomförande av upphandlade entreprenader.

Beläggningsgruppen ansvarar tillsammans för uppföljning och att inrapportering av data till befintliga system genomförs. Tillsammans agerar ni också bollplank till andra verksamhetsområden inom Trafikverket.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömmer likvärdig
 • har några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av arbetsledning inom bygg- och anläggningsverksamhet
 • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
 • har körkort för personbil
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

 • har flera års aktuell och relevant erfarenhet av arbetsledning inom vägbeläggning
 • har kunskap om entreprenadjuridik

Vi söker dig med en god ledarförmåga. I rollen kommer du att ha kontakt med både interna och externa parter vilket ställer höga krav på din förmåga att strukturera ditt arbete, samarbeta och kommunicera. Rollen som beställare på trafikverket ställer krav på förmåga till hög integritet.

Din ansökan ska ha inkommit senast 30 januari.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-30


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp