VALT JOBB

Affärsförvaltare fordon


Ansök här

Affärsförvaltare fordon

Som affärsförvaltare inom fordon innehar du en kritisk roll kopplat till affären, med hög påverkansgrad för både resenärer och intressenter. Som en i teamet kommer du att vara del i att förvalta och utveckla Sveriges största spårbundna fordonskapital. En viktig del i arbetet med att utveckla fordonen, är genom ny- och reinvesteringar för att vidmakthålla fordonens status.

Om tjänsten

I den här rollen söker vi dig som vill koordinera det avtalsuppföljande arbetet som gäller våra fordon på lokalbanorna (Roslagsbanan, Tvärbanan, Nockebybanan, Saltsjöbanan, Lidingöbanan och Spårväg City) samt gränssnitt till depå. Arbetet handlar om att säkerställa att fordonen förvaltas och utvecklas i linje med vårt uppdragsavtal, att fordonsunderhållet uppnått avtalad nivå och att utveckla avtalet i relevanta delar genom bland annat tilläggsavtal, överenskommelser och utarbetad praxis.

Du får bland annat jobba med:

 • löpande uppföljning av entreprenörens prestation genom månadsrapporter
 • representerar Trafikförvaltningen i verksamhetsmöten med Trafikutövarens ledningsfunktioner
 • långsiktig uppföljning genom årsrapporter och framtagning av förvaltnings- och utvecklingsplaner
 • genomföra revisioner av entreprenörens verksamhet
 • ny- och reinvesteringar i fordonen i nära samarbete med Trafikförvaltningens projektavdelning
 • digitalisering kopplat till de många it-system som fordonen är utrustade med

Förutom det kommer du också att jobba med uppföljningen av systematiska fel, kvalitetsverifiering av utfört arbete, beställningar och ombyggnationer och ändringshantering av fordon, dokumentation och underhållsoptimering.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

Du är högskoleutbildad ingenjör och generalist eller har motsvarande verksamhetskompetens. Vi hoppas förstås också att du har ett helhjärtat intresse för spårburna fordon och kollektivtrafik. För att lyckas bra i rollen behöver du vara utåtriktad och mån om att skapa och bibehålla goda affärsrelationer.

Vidare har du:

 • kunskap och erfarenhet av strukturerat arbete med budgetansvar och måluppfyllnad
 • erfarenhet av beslutande dokumentation och rapportering och förmåga att arbeta med stora avtal
 • skicklighet i att hantera komplexa frågeställningar parallellt med en mångfald av intressenter där du självständigt navigerar i olika typer av miljöer och situationer

Det är meriterande om du tidigare arbetat med fordonsförvaltningssystem och fordons-it, samt arbete med ISO 55000.

Startdatum enligt överenskommelse.

Yrkesområde: Avtalsförvaltare

Arbetsplats: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Göran Petterson, tfn 08 – 686 30 45 . För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 08 – 686 32 22. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2019-12-13. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

Charlotte Sujeebun Olofsson, Rekryterare, 08 686 32 22, 08 786 32 22

Göran Petersson, Bitr. Sektionschef, 070 786 30 45

Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52

Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Stockholm

Region Stockholm

Ansök senast 2019-12-13


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp