VALT JOBB

Arbetsmiljöstrateg


Ansök här

Arbetsmiljöstrateg

Vi söker dig som vill utveckla vårt arbete med arbetsmiljö och säkerhet i våra omfattande infrastrukturprojekt. Genom att utveckla arbetssätt och metodstöd och att följa upp verksamheten bidrar du till vårt mål: att alla kommer hem efter arbetsdagens slut.

Om tjänsten

Säkerhet och arbetsmiljö är högt prioriterade områden på trafikförvaltningen. På avdelningen för investeringsprojekt arbetar vi i stora bygg- och samhällsprojekt för att utveckla SL:s kollektivtrafik och har stort fokus på att skapa säkra arbetsplatser.

Som vår nya arbetsmiljöstrateg landar du i ett team om nio personer som alla sitter på olika specialistkunskaper och har till uppgift att stödja avdelningen. Du kommer att samverka både externt, internt på avdelningen och med andra delar inom vår verksamhet. En viktig del i din roll och i ditt arbete är att följa upp att ledningsgruppen och våra projekt och program "lever som de lär" enligt arbetssätten.

Du får bland annat jobba med att:

 • Utveckla nuvarande arbetssätt och ta fram nya, samt implementera dem
 • Utbilda avdelningens medarbetare
 • Svara på arbetsmiljöfrågor från avdelningen och verksamheten

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

För att lyckas i rollen behöver du ha högskoleexamen inom relevant område eller motsvarande erfarenhet. Det är också viktigt att du har tidigare erfarenhet av arbetsmiljösamordning och strategiskt arbete i projekt inom till exempel infrastruktur, kollektivtrafik, samhällsplanering, teknik, bygg och anläggning eller fordon.

Vidare har du:

 • goda kunskaper om gällande lagar, regler och föreskrifter inom arbetsmiljöområdet
 • kunskap om och erfarenhet från arbete med arbetsmiljöledningssystem
 • utbildning och erfarenhet från arbete som BAS-P och BAS-U
 • ett drivande arbetssätt

Vi tror att du imponerar på oss lite extra med din problemlösningsförmåga, din förmåga att tänka strategiskt och ditt sätt att kommunicera med kollegor och andra samarbetsparter.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Josefin Wäneland, tfn 08 – 686 16 91. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 08 - 686 32 22 . Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2020-05-25. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

Charlotte Sujeebun Olofsson, Rekryterare, tfn 08 686 32 22, 08 786 32 22

Josefin Wäneland, tfn 070-786 16 91

Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52

Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Yrkesområde: Miljösamordnare

Arbetsplats: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: arbetsmiljö, strateg, infrastruktur, miljö, utveckling, säkerhet

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

http://www.sll.se/

Stockholm

Trafikförvaltningen Region Stockholm

Ansök senast 2020-05-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp