VALT JOBB

Ingenjör inom kraftförsörjning


Ansök här

Ingenjör till ett av SL-trafikens viktigaste system inom kraftförsörjning

Hela 30 mil högspänningskabel slingrar sig genom Stockholm city och försörjer tunnelbanan och Tvärbanan med elkraft. Nu söker vi en systemingenjör som vill utveckla systemet bakom SL-trafikens kraftförsörjning.

Om tjänsten

Vårt elnät består bland annat av 108 st likriktarstationer som försörjer vår tunnelbana & våra lokalbanor med ström. Systemet du kommer att jobba i kallas SNOK, det är vårt SCADA-system som används för att övervaka och styra elnätet. Via SNOK har vi en hög grad av fjärrstyrning i nätet vilket ger oss goda förutsättningar att undvika trafikstörningar i kollektivtrafiken vid fel i elnätet. 

Vi satsar stort på att utveckla Stockholms infrastruktur och kollektivtrafik, det ställer förstås höga krav på styrsystemets förvaltning och utveckling. Som vår nya systemingenjör ansvarar du för att systemet alltid ger en korrekt bild av verkligheten.

Du får bland annat jobba med:

  • Databasunderhåll
  • Ta fram nya systembilder
  • Felsökning och testning av nya funktioner
  • Bidra med statistik och stöd vid uppföljning mot systemets leverantör

Vår grupp består av människor med olika bakgrunder och kompetenser som alla samverkar för våra gemensamma mål: hög tillgänglighet i kraftanläggningen och garanterad personsäkerhet för våra resenärer och entreprenörer. Dessutom är vi för närvarande inne i en spännande fas där vi växer för att klara av kommande utmaningar.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

  • SL Access-kort
  • Flextid
  • Goda möjligheter till kompetensutveckling
  • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

För att lyckas väl i rollen behöver du ha lätt för att lära dig avancerade datorsystem och ha ett gott öga för detaljer. Du har högskoleingenjörsexamen inom elkraft eller it alternativt en relevant yrkeshögskoleexamen. Vi kommer att anpassa rollen något efter dina erfarenheter. Därför kan både du som är nyutexaminerad eller du som sitter på längre erfarenhet söka.

Vidare är du ordningsam, noggrann och självgående.

Ett plus i kanten är tidigare erfarenhet av SCADA-system eller kunskap om elnätens uppbyggnad.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Christian Rashdan, tfn 08-6863328. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-6863368. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2020-06-03. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

Ulrika Falk, Rekryterare, tfn 08-686 3368

Christian Rashdan, Gruppchef, tfn 08-686 3328

Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52

Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: SCADA, Systemingenjör, ingenjör

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

 

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

http://www.sll.se/

Stockholm

Trafikförvaltningen Region Stockholm

Ansök senast 2020-06-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp