VALT JOBB

Kravställande specialist bansystem med säkerhetsansvar


Ansök här

Kravställande specialist bansystem med säkerhetsansvar

Vill du arbeta som beställare inom samhällsutveckling och har bred erfarenhet inom bansystem och spårgeometri? Trafikförvaltningen söker nu en erfaren och engagerad specialist inom bansystem och bansäkerhet.

Om tjänsten

Stockholm växer och inom trafikförvaltningen pågår en mängd nya investerings- och utvecklingsarbeten. Trafikförvaltningen och sektion Infrastruktur BEST är anläggningsägare för Stockholms kollektivtrafiks spår- och järnvägsinfrastruktur och ansvarar för att förvalta och vidareutveckla densamma. Sektionens mål är att säkerställa hög tillförlitlighet och säkerhet i trafiken.

I rollen får du bland annat:

 • Delta i strategiska utvecklingsprojekt med framtagning av projektspecifika systemkrav
 • Delta i förstudier och sammanställa utredningar och rapporter inom specialistområdet
 • Ansvara för teknisk dokumentation samt ta fram riktlinjer och andra styrande dokument inom specialistområdet 
 • Verka som sakkunnig kravställare i ombyggnads-, upprustnings- och nybyggnadsprojekt samt hantera och godkänna eventuella beslut om avsteg från kravställningen
 • Delta i ibruktagandebesiktningar där arbetstiden, i ett fåtal fall per år, kan vara förlagd på obekväm arbetstid.

I rollen som kravställande specialist har du ett säkerhetsansvar som är heltäckande för all spårbunden trafik. Ansvaret innebär bland annat att:

 • Säkerställa kravuppfyllnad
 • Säkerställa att kompetens och utbildningsnivåer uppnår kravställda nivåer
 • Följa upp att besiktningsorganisationer uppnår kravställda nivåer
 • Behandla avstegansökningar från underhållsentreprenörer och samtliga interna och externa projekt
 • Revidera befintliga säkerhetsbestämmelser
 • Agera bansäkerhetsexpertis och skriva rapporter till säkerhetsstaben/Transportstyrelsen om anläggnings status

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig.

Vidare har du:

 • flerårig erfarenhet inom teknikområdet från infrastrukturprojekt både i projekterings- och byggskedet
 • erfarenhet av att bedöma utredningar, arbetsinsatser och kostnader från projekterande konsulter
 • erfarenhet av att upprätta och förvalta styrande regelverk
 • mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
 • mycket goda kunskaper i MS Office-paketet (Excel, Outlook, PowerPoint, Word)

För att trivas i rollen arbetar du strukturerat och proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och självgående. I arbetet har du många externa och interna kontakter varför förmågan att ha en konstruktiv dialog med olika parter och bygga förtroendefulla relationer är viktig.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jörgen Larsson, tfn 08-686 3007. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-686 3368. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2020-05-12. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

Ulrika Falk, Rekryterare, tfn 08-686 3368

Jörgen Larsson, Gruppchef Bansystem, tfn 08-686 3007

Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52

Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök här”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Stockholm

Trafikförvaltningen Region Stockholm

Ansök senast 2020-05-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp