VALT JOBB

Kravställande specialist underbyggnad, berg, geoteknik


Ansök här

Kravställande specialist underbyggnad, berg och geoteknik

Vill du arbeta som beställare inom samhällsutveckling och är en duktig geotekniker eller byggnadsingenjör inom underbyggnad, byggnadsverk och/eller geoteknik? Trafikförvaltningen söker nu en erfaren och engagerad kravspecialist inom banunderbyggnad.

Om tjänsten

Stockholm växer och inom trafikförvaltningen pågår en mängd nya investerings- och utvecklingsarbeten. Trafikförvaltningen och sektion Infrastruktur är anläggningsägare för Stockholms kollektivtrafiks spår- och järnvägsinfrastruktur och ansvarar för att förvalta och vidareutveckla densamma. Sektionens mål är att säkerställa hög tillförlitlighet och säkerhet i trafiken.

Som specialist inom bergteknik är du ett stöd till våra teknikförvaltare samt fungerar som kravställare i investeringsprojekt. Det innebär att du exempelvis medverkar vid utredningar samt granskar underhållsleverantörers åtgärdsförslag avseende bergschakt, bergslänter och bergtunnlar. Du är även stöd i framtagandet av förfrågningsunderlag för entreprenader och bidrar med rådgivning och kvalitetssäkring till byggledningen under byggtiden.

Du får bl a jobba med att:

Delta i strategiska utvecklingsprojekt med framtagning av projektspecifika systemkrav

Delta i förstudier och sammanställa utredningar och rapporter

Ta fram riktlinjer och andra styrande dokument samt ansvara för teknisk dokumentation inom specialistområdet

Verka som sakkunnig kravställare i ombyggnads-, upprustnings- och nybyggnadsprojekt samt hantera och godkänna eventuella beslut om avsteg från kravställningen

Delta i ibrukstagandebesiktningar (mestadels förlagda på obekväm arbetstid)

Du kommer även arbeta med teknisk omvärldsbevakning samt representera trafikförvaltningen i relevanta branschorganisationer.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

  • SL Access-kort
  • Löneväxling till pensionen
  • Flextid
  • Goda möjligheter till kompetensutveckling
  • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen har du en god samarbetsförmåga, är ansvarstagande och självgående. Du arbetar strukturerat och proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv. I arbetet har du många externa och interna kontakter varför förmågan att ha en konstruktiv dialog med olika parter och bygga förtroendefulla relationer är viktig. Du behöver även ha ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Vi söker dig som:

  • har högskoleutbildning inom väg och vatten eller samhällsbyggnad, med inriktning mot bergteknik, alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenhet är likvärdigt
  • har flerårig erfarenhet inom teknikområdet från infrastrukturprojekt både i projekterings- och i byggskedet
  • har erfarenhet av att bedöma utredningar, arbetsinsatser och kostnader från projekterande konsulter
  • har erfarenhet av att upprätta och förvalta styrande regelverk

Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av programvaror såsom Geosuite och har arbetat med geotekniska fältarbeten och konstruktioner i mark. 

Information och ansökan

Befattningen är placerad i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen och en säkerhetsprövningsintervju med registerkontroll kommer att genomföras och måste vara godkänd innan beslut om anställning fattas. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jörgen Larsson, tfn 08-686 3007. För frågor om rekryteringsprocessen, rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-686 3368. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2019-12-11. Vi ser fram emot din ansökan!

Yrkesområde: Specialister

Arbetsplats: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Kontakt

Ulrika Falk, Rekryterare, 070-786 33 68

Jörgen Larsson, Gruppchef Bansystem, 08-686 3007

Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52

Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.

http://www.sll.se/

Stockholm

Region Stockholm

Ansök senast 2019-12-11


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp