VALT JOBB

Säkerhetsdirektör


Ansök här

Säkerhetsdirektör

Trafikförvaltningen söker en ny säkerhetsdirektör som vill vara med och driva utvecklingen av vårt säkerhetsarbete. Ett arbete som är helt centralt i tider av snabba förändringar och där säkerhets- och trygghetsfrågorna är allt mer i fokus.

Om tjänsten

Sektion säkerhet ansvarar för att säkerställa att trafikförvaltningen upprätthåller den säkerhetsnivå som trafikförvaltningen och olika säkerhetsmyndigheter föreskriver. Ansvaret omfattar ämnesområdena trafiksäkerhet, brandsäkerhet, security, informationssäkerhet, säkerhetsskydd och totalförsvar samt krisberedskap.

Chefen för sektion säkerhet är tillika säkerhetskyddschef enligt säkerhetsskyddslagen och trafikförvaltningens kontaktyta i säkerhets- och totalförsvarsfrågor mot berörda myndigheter och organisationer.

I rollen som sektionschef planerar, leder och följer du upp sektionens verksamhet och ekonomi. Du ansvarar för att skapa goda förutsättningar för gruppens utveckling och du leder sektionens lednings- och processarbete. Du som chef har också en viktig roll i att främja det tvärfunktionella samarbetet inom trafikförvaltningen.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

  • SL Access-kort
  • Löneväxling till pensionen
  • Flextid
  • Goda möjligheter till kompetensutveckling
  • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

Vi söker dig med ledarerfarenhet som på ett prestigelöst sätt har förmåga att leda och entusiasmera medarbetare. Du verkar utifrån verksamhetens värdeord vilket innebär att du är en förebild och visar gott omdöme, är ärlig, modig och konsekvent i ditt beteende. Vi vill att du leder dig själv, medarbetarna och verksamheten mot givna mål.

Vidare är du är strukturerad och bra på att skapa förutsättningar för effektiva arbetssätt. Du är kommunikativ med förmåga att skapa dialog och samverkan både inom och utanför trafikförvaltningen. 

Vidare har du:

  • Högskoleutbildning eller motsvarande utbildning
  • Mycket god erfarenhet av arbete med säkerhetsfrågor
  • Grundläggande förståelse/ teknisk kunskap inom järnvägs- och/eller anläggningsteknik
  • Mycket god kunskap i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska

Vi ser gärna att du har en genomgången ledarskapsutbildning samt erfarenhet från arbete med säkerhetsfrågor i transportbranschen.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sara Catoni, tfn 070-786 19 37. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-686 33 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2020-07-01. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

Ulrika Falk, Rekryterare, tfn 08-686 3368

Sara Catoni, tfn 070-786 19 37

Fackliga kontaktpersoner

Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706

Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Yrkesområde: Chefer inom adm, personal, ekonomi och IT

Arbetsplats: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: säkerhetschef, säkerhetsdirektör, informationssäkerhet, säkerhetsskydd

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

http://www.sll.se/

Stockholm

Trafikförvaltningen Region Stockholm

Ansök senast 2020-07-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp