VALT JOBB

Säkerhetsspecialist, infrastruktur


Ansök här

Säkerhetsspecialist, infrastruktur

Nu söker vi en säkerhetsspecialist till vår avdelning som jobbar med SL-trafikens omfattande underhållsavtal. Här får du ansvaret att samordna, analysera och följa upp säkerhetsarbetet för vår spåranläggning i tunnelbanan och på lokalbanorna.

Om tjänsten

En viktig förutsättning för en fungerande SL-trafik är våra avtal med marknadens aktörer och vårt arbete med att följa upp och utveckla avtalen. Som säkerhetsspecialist på vår sektion, som hanterar bana, el, signal och tele, ansvarar du och tekniskt ansvariga för att samordna, följa upp, analysera och utveckla säkerhetsarbetet. Vi jobbar i trafikförvaltningens omfattande trafikavdelning där våra underhållsavtal är nödvändiga för att vår infrastrukturanläggning ska vara säker och driftsäker över tid.

Du får bland annat jobba med att:

 • Sköta den löpande dialogen och rapporteringen till ledning och den trafiksektion som berörs av underhållets säkerhetsfrågor och samverka med säkerhetsansvariga inom trafikförvaltningens resp. verksamhetsområden
 • Delta i och samordna resurser för godkännande av drifttagning, delta i och leda förvaltningen av säkerhetsstyrande dokumentation, riskanalyser samt leverantörsrevisioner inom säkerhet
 • Driva utvecklingen av säkerhetsfrågor
 • Initiera och granska leverantörernas säkerhetsutredningar och hantera ev. säkerhetsmässiga leveransavvikelser samt följa upp leveranser och nyckeltal inom säkerhetsområdet och säkerställa att våra mål nås

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 •  Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

För att passa bra i den här rollen är du kommunikativ och strukturerad med hög integritet. Det är viktigt att du samarbetar och jobbar tillsammans med andra medarbetare i verksamheten och hjälper gärna till när kollegor behöver stöd. Vi tror att du är en social och positiv person som ser problem som utmaningar.

Vidare har du:

 • Eftergymnasial utbildning och relevant erfarenhet av säkerhetsarbete inom spårtrafik, gärna inriktning trafik
 • Intresse för vårt viktiga samhällsuppdrag - att utveckla kollektivtrafiken för nära 900 000 resenärer
 • God affärsmässighet i relationer med både avtalsparter och kollegor internt

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johan Staaf, tfn 08-686 3652. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-686 3004. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2019-12-02. Vi ser fram emot din ansökan!

Befattningen är placerad i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras och måste vara godkänd innan beslut om anställning fattas. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. 

Kontakt

Ulrika Falk, Rekryterare, 070-786 33 68

Johan Staaf, Gruppchef Affär och Leverans, 08-686 39 27

Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52

Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Yrkesområde: Specialister

Arbetsplats: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på Ansök här. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.

http://www.sll.se/

Stockholm

Region Stockholm

Ansök senast 2019-12-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp