VALT JOBB

Scrum Master, Integration Competence Centre


Ansök här

Scrum Master, Integration Competence Centre

Nu söker vi ytterligare ett stjärnskott till vår växande IT-avdelning. Som Scrum Master hos oss driver du operativt den agila förflyttningen inom sektionen och jobbar för att förbättra teamets leveransfråga och produktivitet.

Om tjänsten

Trafikförvaltningen är verksamheten bakom SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänsten och vi jobbar för att leverera en attraktiv kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Vår verksamhet kräver fler och mer komplexa IT-lösningar för att skapa en säker, lättillgänglig och trygg kollektivtrafik. Vi tillhandahåller system och IT-utrustning för exempelvis radio, trafikledning, försäljning, trafikinformation och trygghet.

Som Scrum Master hos oss landar du i sektion utveckling och digitalisering på IT-avdelningen. Vi ansvarar för design av IT-lösningar baserade på behov från verksamheten och med mål att göra verksamheten bäst i världen på digitaliserad kollektivtrafik. Sektionen ansvarar också för att implementera nya arbetssätt och processer för vår agila transformation inom initiativ som big data, nytt biljettsystem, gemensam integrationsplattform, nya digitala kanaler, digitala stödsystem till moderna fordon och etablering av DevOps arbetssätt.

I din roll kommer du bland annat arbeta med att:

 • Möjliggöra och organisera dailys, sprintplaneringar, demos och retrospectives
 • Definiera DoD (Definition of Done) och stötta så att detta kan efterlevas
 • Tillsammans med övriga Scrum Masters skapa gemensamma arbetssätt mellan teamen
 • Se till att man har ett stabilt tempo i teamet och vara utvecklarnas kontaktpunkt utåt mot intressenter, driftleverantörer och externa parter
 • Tydligt kommunicera uppgifter för planeringsperioder tillsammans med teamet och till intressenter via produktägaren
 • Säkerställa drift, problem- och incidenthantering för produkten tillsammans med Produktägaren

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat och en gynnsam kultur. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare.

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

Vi söker dig som har arbetat som Scrum Master tidigare och har gedigen erfarenhet av agila metoder inom mjukvaruutveckling. För att lyckas i rollen tror vi att du har goda ledaregenskaper och kommunicerar väl både muntligt och skriftligt på svenska. Vi tror att du är högskoleutbildad eller motsvarande och tidigare har arbetat inom komplexa verksamheter, gärna där du har varit med i någon typ av förändringsresa. Du är strukturerad, drivande med stor initiativförmåga. Du tar dig an problem med en öppenhet och tycker om att både samarbeta med och leda andra.

Vidare har du:

 • erfarenhet av att bygga effektiva team och en vilja att se ditt team nå uppsatta mål
 • en positiv inställning och lösningsorienterat arbetssätt samt ett brinnande intresse för agila processer
 • kunskap om arbetsmiljö och vilja att aktivt arbeta för att bygga en trygg och stimulerande arbetsmiljö för ditt team

Det är ett plus i kanten om du

 • är certifierad Scrum Master
 • har varit del av team som jobbat med utveckling av API:er och byggt integrationer mellan system och andra bakomliggande system

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Har du frågor eller funderingar? I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pia Holmberg, tfn 0703-146866. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval.

Sista ansökningsdag 23 augusti 2020. Intervjuer påbörjas efter sista ansökningsdag. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

Pia Holmberg, Rekryteringskonsult, tfn 0703-14 68 66

Fackliga kontaktpersoner

Amir Sokolovic, SACO, tfn 08-686 3706

Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Yrkesområde: Data/IT
Arbetsplats: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Scrum Master, Integration, API, Agile, Agila processer, Scrum, ledarskap, förändringsledning

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

http://www.sll.se/

Stockholm

Trafikförvaltningen Region Stockolm

Ansök senast 2020-08-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp