VALT JOBB

Strategisk planerare


Ansök här

Strategisk planerare

Vill du arbeta med utvecklingen av Stockholms kollektivtrafik i ett långsiktigt perspektiv, med särskild inriktning på sjötrafik? Hos oss på trafikförvaltningen har vi en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du som strategisk planerare utvecklar och analyserar förutsättningar för kollektivtrafikens långsiktiga utveckling. Det här är en tjänst för dig som vill vara med och påverka framtidens kollektivtrafiklösningar, som en del i utvecklingen av Stockholms län som en än mer attraktiv plats att besöka, arbeta, bo och leva i.

Om tjänsten

Som strategisk planerare kommer du att jobba med transportplanering på regional nivå med fokus på kollektivtrafikens behov och förutsättningar med fördjupad inriktning på sjötrafik. Genom att hitta nya lösningar för kollektivtrafiken i framtiden kan vi bidra till utvecklingen av ett närmare Stockholm. Som en av våra strategiska planerare får du jobba med att utveckla SL-trafiken ur ett långsiktigt perspektiv ända fram till 2050. För att lyckas med det behöver du ta hänsyn till vårt ansvar för en ökad tillgänglighet, högre miljöprestanda i kollektivtrafiken och att fler väljer att resa med kollektivtrafiken.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av:

 • Ansvar för att leda arbetet med strategiska utredningar och planer, som exempelvis sjötrafikutredning, tonnageutredning, bryggutredning och utvecklingsplan sjötrafik
 • Kontinuerlig samverkan och förankring med andra planeringsaktörer
 • Deltagande i andras utredningar och projekt för att representera och föra in ett regionalt strategiskt planeringsperspektiv.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

Vi söker dig som är civilingenjör/högskoleutbildad och har en bred erfarenhet av strategiskt planeringsarbete.

För att trivas i rollen som strategisk planerare behöver du ha ett starkt personligt driv, förmåga att ta initiativ och självständigt se vad som behöver göras och agera därefter. Du involverar kollegor i ditt arbete och trivs med att arbeta tillsammans med andra. Det är viktigt att du har en god problemlösningsförmåga där du på ett strukturerat sätt identifierar problem, fördjupar dig i detaljer om så behövs och därefter utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är flexibel och trivs i en varierad roll där du deltar i den pågående samhällsutvecklingen med hänsyn till framtida förutsättningar.

Då det här är en utåtriktad roll där du löser uppgifter i nära samverkan med interna och externa aktörer behöver du vara kommunikativ och ha lätt att knyta och upprätthålla professionella kontakter. Du är självständig i ditt arbete och tar ansvar för att driva processer framåt, såsom strategiska utredningar och planer inom transportområdet. Som person är du kreativ, analytisk och uppskattar att samarbeta med andra.

Du har:

 • Erfarenhet av att driva utredningar och samverka med andra planeringsaktörer
 • God vana att lägga upp och författa strategiska utredningar
 • Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och av arbete inom utveckling och planering av infrastruktur. Det är även ett stort plus om du tycker om att presentera komplexa samband, både i presentationer och i skrift.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sofie Enander, tfn 08-686 35 05. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-686 36 74. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2020-11-22. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

Jannica Chinos, Rekryterare, tfn 08-686 36 74

Sofie Enander, Sektionschef Planering, tfn 070-786 3505

Fackliga kontaktpersoner

Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706

Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Yrkesområde: Byggprojektledning

Arbetsplats: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: strateg, utredningar, planering, samverkan, dialog, sjötrafik, samhällsbyggnad,

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

http://www.sll.se/

Stockholm

Trafikförvaltningen Region Stockholm

Ansök senast 2020-11-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp