VALT JOBB

Strategisk utredare


Ansök här

Strategisk utredare

Vill du arbeta med att utveckla förutsättningar för Stockholms kollektivtrafiks långsiktiga utveckling? Hos oss på trafikförvaltningen har vi en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du som strategisk utredare utvecklar och analyserar förutsättningar för kollektivtrafikens långsiktiga utveckling. Det här är en tjänst för dig som vill vara med och påverka framtidens kollektivtrafiklösningar, som en del i utvecklingen av Stockholms län som en än mer attraktiv plats att besöka, arbeta, bo och leva i.

Om tjänsten

I rollen som senior strategisk utredare arbetar du med framtagande av analyser och utredningar över transportsystemets utveckling och trafikförvaltningens leverans av kollektivtrafik samt systemets förutsättningar och behov på längre sikt. Genom att hitta nya lösningar för kollektivtrafiken i framtiden kan vi bidra till utvecklingen av ett närmare Stockholm. Som en av våra strategiska utredare får du jobba med att utveckla SL-trafiken ur ett långsiktigt perspektiv fram till 2030 och utblick mot 2050. I rollen ingår att utveckla arbetet med strategiska utredningar kopplat till strategisk planering inom transportområdet. Du kommer bland annat att få ta dig an uppdrag givna av vår politik och delta i arbetet med framtagande av nästa version av det regionala trafikförsörjningsprogrammet.

Dina arbetsuppgifter består bl a av att:

 • Utveckla, analysera och syntetisera samhällseffekter och systemeffekter av trafikförvaltningens leverans av kollektivtrafik.
 • Utveckla målmodell och indikatorer för målstyrning av verksamheten
 • Ansvara för att leda arbetet med strategiska utredningar och program.
 • Delta i andra aktörers utredningar och arbete, där din roll blir att representera och föra in ett regionalt strategiskt utredningsperspektiv
 • Handlägga remisser och andra ärenden

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

Vi söker dig som är civilingenjör med flerårig erfarenhet av utredningsarbete med eget ansvar för att driva processer och ta fram strategiska utredningar inom transportområdet, företrädesvis inom kollektivtrafik.  Du är självständig i ditt arbete och du har god analysförmåga samt ett kreativt och flexibelt förhållningssätt. Du är bra på att både skapa och upprätthålla professionella relationer.

Vidare har du

 • stor erfarenhet av att driva utredningar och samverka med andra planeringsaktörer 
 • projektledarerfarenhet
 • vana av att lägga upp och författa strategiska utredningar och program
 • mycket goda kunskaper i svenska i tal och i skrift

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sofie Enander, tfn 08-686 35 05. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-686 33 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2020-11-22. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

Ulrika Falk, Rekryterare, tfn 08-686 3368

Sofie Enander, Sektionschef Planering, tfn 070-786 3505

Fackliga kontaktpersoner

Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706

Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Yrkesområde: Specialister

Arbetsplats: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: strateg, utredning, utveckling, analys, samverkan, dialog, processer, komplext

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

http://www.sll.se/

Stockholm

Trafikförvaltningen Region Stockholm

Ansök senast 2020-11-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp