VALT JOBB

Säkerhetsspecialist inriktning säkerhetsskydd


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som Säkerhetsspecialist med inriktning säkerhetsskydd i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Trafikverkets verksamhetsområde Stora Projekt söker nu specialister inom säkerhet med inriktning på säkerhetsskydd. Vill du göra skillnad för samhället och själv utvecklas inom en modern myndighet? Då ser vi fram emot din ansökan.

I tjänsten som Säkerhetsspecialist inom säkerhetsskydd kommer du att ha en nyckelroll för att främja en god säkerhetskultur i organisationen. Du bevakar och deltar i nätverk inom kompetensområdet samt bidrar till utveckling och förbättring av arbetssätt. Du stödjer, utvecklar samt följer upp arbetet inom säkerhetsskydd och där ingår även fysisk säkerhet, informationssäkerhet, personalsäkerhet och säkerhetsskyddad upphandling. I rollen ligger också att driva och bidra till programmens beredskap och krishanteringsarbete samt att ta fram konkretiserande arbetssätt och att driva implementeringen av dessa.

Vidare stöttar du även med säkerhetsfrågor kopplat till olika evenemang som genomförs. Vi ser att du leder eller är delaktig vid analyser och planering inom området så som exempelvis säkerhetsskyddsanalys samt genomförandet av utbildningar och krisövningar.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning samhällssäkerhet, krisberedskap, informationssäkerhet, säkerhetsskydd eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av arbete med samhällssäkerhet samt kunskap om säkerhetsskydd och detta områdes lagar, regler och föreskrifter.
  • har körkort för personbil
  • uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du

  • har kunskap inom digitalisering, informationssäkerhet och GDPR
  • har arbetslivserfarenhet av krisberedskap
  • har erfarenhet från att ha arbetat med upphandlingar
  • har erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen och god kunskap om dess regelverk och bestämmelser

Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Din samarbetsförmåga är god och du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp