VALT JOBB

Säkerhetsstrateg Gdk


Ansök här

Vill du arbeta som Säkerhetsstrateg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. 

Trafikverkets säkerhetsfunktion på Generaldirektörens kansli (Gdks) ger stöd åt Verksledningen i styrningen av verksamheten och till verkets samtliga enheter inom säkerhetsområdet och verkar för författningsefterlevnad, effektivitet och ändamålsenlighet inom hela Trafikverket.

Trafikverket söker en säkerhetsstrateg till säkerhetsfunktionen på Generaldirektörens kansli. Vill du göra skillnad för samhället och själv utvecklas inom en modern myndighet? Då ser vi fram emot din ansökan!

I rollen som säkerhetsstrateg kommer du att hantera ärenden från säkerhetsmyndigheter, exempelvis tillsyner från Transportstyrelsen, Arbetsmiljöverket, Elsäkerhetsverket, Räddningstjänsterna. Arbetet innebär att koordinera verket i framtagandet av bl. a. svar och kvalitetssäkra dem inför beslut. I arbetet ingår även att delta i den interna samordningsgruppen för säkerhetsmyndigheternas ärenden.

I arbetet ingår även att bistå säkerhetsdirektören genom att samordna, analysera, följa upp, rapportera och proaktivt främja utvecklingen av det samlade säkerhetsarbetet och därmed säkerhetskulturen i Trafikverket.

 

 

 

Vi söker dig som

  • har en högskole- eller universitetsutbildning på masternivå (300 hp) inom relevant kunskapsområde, eller har annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet som av oss kan bedömas likvärdigt
  • kan uttrycka sig väl i det svenska språket, i såväl tal som skrift
  • är svensk medborgare.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av kvalificerat arbete inom säkerhet
  • har erfarenhet av trafiksäkerhet
  • har kunskap om författningar och standarder
  • har erfarenhet av revisions- och/eller tillsynsverksamhet
  • har erfarenhet av att leda, utveckla och/eller samordna komplexa processer eller projekt.

För att lyckas i denna roll krävs en mycket god analytisk förmåga och förmåga att arbeta strukturerat i komplexa sammanhang. Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare har du god förmåga att skapa och vidmakthålla goda relationer, internt och externt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Annan placeringsort kan diskuteras, men i första hand är det Borlänge som är tilltänkt placeringsort. 

Intervjuer kommer att ske i Borlänge 28-29/3. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp