VALT JOBB

Sakkunnig trafikering på järnväg Kristianstad


Ansök här

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vill du arbeta som Sakkunnig uppföljning och analys av trafikering på järnväg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vi söker nu en pålitlig, engagerad och modig Utredningsledare till vår enhet Affärsregler och Modeller. Vi är 9 medarbetare som arbetar med ett av Trafikverkets viktigaste tjänstedokument - Järnvägsnätsbeskrivningen!

Vill du vara med och utveckla Sveriges framtida infrastruktur? Som sakkunnig planering arbetar du med att kvalitetssäkra indata, sammanställa, följa upp och analysera resultat kopplat till avdelning Trafiks leveranser. Du agerar i dessa frågor som expertstöd till verksamheten, medverkar i prognosarbetet samt föreslår åtgärder och förbättringar inom främst processen Planera trafik.

I rollen ingår det att hantera och ta fram underlag för särskild statistik till utredningar och uppdrag inom avdelningen. Du analyserar utveckling och trender i transportsystemet och bistår fakturering, regresshantering och reklamationer med underlag. Som en del av arbetsuppgifterna kan du även komma att leda utredningar och uppdrag inom avdelningen samt bidra med din kompetens i externa forum.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning statistik och trafikmodeller. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i engelska, såväl tal som skift
  • har mycket goda kunskaper i Excel
  • Du har erfarenhet av statistik och avancerade beräkningar med hjälp av kalkylprogram
  • Du har arbetat med analyser, prognoser samt stora datamängder där du sammanställt och presenterat resultaten

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet eller kunskap kring kartproduktion
  • har erfarenhet eller kunskap vad gäller programmering med VBA och eller SQL-frågor
  • har erfarenhet eller kunskap vad gäller Business Intelligence och Business Objects

Som person har du ett analytiskt förhållningssätt och arbetar med stor noggrannhet. I rollen är det även viktigt att du har en kommunikativ förmåga och är en god samarbetspartner samt har en förmåga att arbeta självständigt med en helhetssyn.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

 

Intervjuer kommer att genomföras den 8:e april på Trafikverkets kontor i Kristianstad. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp