VALT JOBB

Samhällsekonom - kvalificerad nationalekonom med inriktning på ASEK


Ansök här

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Har du ett stort intresse för transportekonomi och att utvecklas inom och utveckla detta område tillsammans med våra experter inom samhällsekonomi, trafikanalys, statistik och kapacitet? Vi söker nu en kvalificerad samhällsekonom som är disputerad i nationalekonomi med inriktning mot transportekonomi. Placering blir på enheten Samhällsekonomi på vår avdelning Expertcenter på Planering.

Du kommer att bli en del av vår verksamhet med att utveckla, förvalta, tillämpa och kommunicera metodik, metoder och modeller för samhällsekonomiska analyser för hela transportområdet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av driva och medverka i arbetet i ASEK. ASEK står för "Analysmetod och samhällsekonomiska kalkylvärden för transportsektorn" och inom detta tar vi fram rekommendationer om vilka ekonomiska analysmetoder och kalkylprinciper och kalkylvärden som bör tillämpas vid samhällsekonomiska analyser av åtgärder inom transportområdet. ASEK samordnar och initierar även forsknings- och utvecklingsinsatser inom området. Ledstjärna för ASEK-arbetet är att utgå från allmänt etablerad kunskap, baserad på vetenskap och praxis, inom området samhällsekonomi.

Du kommer att ansvara för såväl befintliga som att utveckla rekommendationerna i ASEK-rapporten när det gäller samhällsekonomisk metodik och kalkylvärden.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Förvaltning, utveckling och kvalitetsgranskning av samhällsekonomiska metoder och kalkylvärden

- Omsätta ny kunskap till rekommendationer i ASEK-rapporten

- Kommunicera och pedagogisera resultat och kunskap - t.ex. via rapporter, PM, seminarier, samt information på intranät och webben.

- Följa och delta i nationellt och internationellt arbete inom området

- Ge kvalificerat expertstöd om samhällsekonomi

- Bidra till att ett samhällsekonomiskt synsätt genomsyrar Trafikverkets verksamhet

Vi söker dig som

  • är disputerad i nationalekonomi
  • har minst 3-4 års erfarenhet av forskning inom området nationalekonomi med inriktning på mikroekonomisk teori och "welfare economics"
  • har goda kunskaper inom ekonometri
  • kan uttrycka dig bra i tal och skrift, både på svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har goda kunskaper i transportekonomi
  • har erfarenhet av att skatta kalkylvärden.

Arbetsuppgifterna är ofta komplicerade och vi arbetar i team. Det krävs att du har en god problemlösande analysförmåga, är kvalitetsmedveten och har en god samarbetsförmåga. De resultat vi tar fram är del av publika beslutsunderlag vilket innebär att du även har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga samtidigt som du är beslutsam och har en hög integritet.

Placeringsort: Borlänge

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp