VALT JOBB

Sektionschef Nyköping i projekt Ostlänken


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som Sektionschef i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi söker sektionschef till projekt Ostlänken delsträcka Nyköping, som är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö (Ny Generation Järnväg). Mer info om projekt Ostlänken hittar du här: http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/

Tjänsten som sektionschef i projekt Ostlänkens delsträcka/enhet Nyköping är en utmanande chefsroll i Sveriges största infrastrukturprojekt. I rollen deltar du i enhetens ledningsarbete och kommer på sikt att vara chef för ett 20-tal projektledare och projektingenjörer. Det innebär att du har personalansvar och ansvarar för rekrytering, kompetens- och verksamhetsutveckling för dina medarbetare. Du rapporterar till chefen för produktionsenheten Nyköping.

Du ansvarar för kort- och långsiktig planering och bemanning av enhetens projekt i samråd med huvudprojektledare och produktionsenhetschef. Du arbetar med introduktion av nya medarbetare, kompetensutveckling, utvecklingssamtal och lönesättning.

Enheten är under uppbyggnad och kommer växa från en handfull personer till cirka 50 personer under de kommande fem åren.  Du kommer att spela en viktig roll i arbetet att skapa en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare och i arbetet med att bygga upp ett nytt kontor i Nyköping.

Vi söker dig som

  • har flera års erfarenhet som chef med ansvar för introduktion av nya medarbetare, kompetensutveckling, utvecklingssamtal och lönesättning
  • har flera års erfarenhet av att ansvara för rekryteringsprocesser
  • har relevant högskoleexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • är en god kommunikatör som behärskar svenska och engelska i tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet som chef i offentlig sektor
  • erfarenhet av stora projekt/projektorganisationer inom samhällsbyggnad
  • kunskap och arbetslivserfarenhet inom fysisk och psykosocial arbetsmiljö

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Intervjuer kommer att hållas på Trafikverkets projektkontor för Ostlänken i Norrköping.

Start: Augusti 2019 eller enligt överenskommelse

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Norrköping

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp