VALT JOBB

Gruppchef


Ansök här

SJ söker Gruppchef till Hagalund

Är du vår nya Gruppchef i Hagalund? Vi söker dig som är mål- och resultatinriktad och som gärna har tidigare ledarerfarenhet. Du är en god förebild och har förmågan att motivera och entusiasmera medarbetare i det viktiga arbetet att verka för ett SJ att lita på och längta till. Välkommen med din ansökan!

Ort

Hagalund, Solna

Kort om verksamhetsområdet

Vår åkstation i Hagalund tillhör division Trafik och Service, vilket omfattar ca 900lokförare, ca 1400 tågvärdar, samt ett antal administrativ personal i form av bland annat chefer och personalplanerare. Tillsammans arbetar vi för ett SJ att lita på och längta till. På vår åkstation i Hagalund finns ca 100 lokförare. Du samarbetar mycket med dina kollegor i Stockholm samt runt om i landet.

Arbetsuppgifter och ansvar

Som gruppchef inom Division Trafik och Service, Enhet Trafik styr och leder du lokförare. Du säkerställer att det operativa arbetet inom verksamheten sker enligt SJs ledningssystem för trafiksäkerhet, kvalitet och miljö. Du har förmågan att se hela SJ och främjar ömsesidig förståelse, kravställande och kommunikation mellan olika delar av företaget. Du har ekonomiskt ansvar för ditt område och budgeterar, prognostiserar och följer upp enhetens mål och resultat.

För andra är du en förebild och förmedlar SJs värderingar och kultur. Som närmaste chef är du intresserad av verksamheten och dina medarbetare, och håller löpande kontakt och ger feedback genom forum som medarbetarsamtal, medåkning och arbetsplatsträffar. Du ansvarar för enhetens resursstyrning och säkerställer rätt kompetens, antal medarbetare och anställningsformer. Vidare driver du systematiskt arbetsmiljöarbete och har ett övergripande ansvar för att säkerhetsställa exempelvis ändamålsenliga lokaler, regelbundna skyddskommittéer och skyddsronder.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har minst treårigt gymnasium eller motsvarande, flerårig erfarenhet av arbete i ledande befattning, gärna inom transportbranschen. God datorvana eftersöks med lätt för att lära sig nya system och arbetsverktyg. Högskoleutbildning eller motsvarande är meriterande.

Personliga egenskaper

Du är mål- och resultatinriktad och positiv med förmåga att motivera och entusiasmera medarbetare. Som ledare är du kommunikativ och tydlig, drivande, affärsmässig, handlingskraftig och riskmedveten. Vidare har du vilja och förmåga att samarbeta med andra, är lösningsfokuserad, rationell och kan fatta rätt beslut i svåra situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Punktlighet är SJs viktigaste hållbarhetsmål. Alla medarbetare bidrar till att tågen ska vara punktliga och att vi respekterar varandras tid. För att vara en hållbar tågoperatör så vet vi på SJ att mångfald likväl bidrar till SJs affärsnytta. Vi välkomnar dig med olika bakgrund, erfarenhet och kompetens.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid.

Ansökan

Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Urval sker fortlöpande.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 288 stationer.

Kontakt:

Anna Lycke, Produktionsområdeschef Trafik Nord

010-7518788

Anna.Lycke@sj.se

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2019-08-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp