VALT JOBB

BI Arkitekt


Ansök här

BI Arkitekt till SJ

Vill du vara med på en spännande resa? Gillar du att ta stort eget ansvar och att proaktivt arbeta med att utveckla IT och affärsverksamhet?

SJ står inför en mängd spännande möjligheter och utmaningar de kommande åren. Just nu är vi i en förändrings- och expansionsfas och vi växer med allt fler affärsetableringar både i och utanför Sverige. Digital innovation står högt på agendan och kräver ett tätt samarbete mellan IT och affärsverksamhet. Som IT-organisation vässar vi nu vår kompetens och våra arbetssätt så att vi på ett snabbt och agilt sätt kan anpassa oss utifrån verksamhetens behov - idag och i framtiden.

Välkommen att göra skillnad på riktigt hos oss på SJ – årets grönaste varumärke 2020!

Vi söker nu en erfaren BI-arkitekt som vill vara med att forma vår framtida satsning att bli mer datadrivna med målsättning att effektivisera och utveckla SJs kärnverksamhet. SJ har höga ambitioner om att bli mer datadrivet både i traditionell uppföljning, men även avseende algoritmbaserade beslutsstöd och prediktiv analys med simuleringar av framtiden. En av dina viktigaste uppgifter i rollen blir att fortsätta bygga och stärka både organisation och leverans kring BI samt skapa de bästa förutsättningarna för SJ att lyckas i sin satsning i att använda data för att stödja verksamhetens beslutskraft.

Som BI-arkitekt arbetar du framförallt inom vår SAP-miljö som bl a består av SAP BW on HANA men där vi nu startar upp arbetet med att gå över till BW/4HANA, SAP Analytics Cloud, SAP Data Warehouse Cloud. Du ansvarar för att säkra nuvarande design och best practice och är ledande i arbetet att utveckla miljön vidare. Du kommer att ha en nyckelroll i pågående och kommande projekt vilket betyder ett nära samarbete med SJs verksamhet, övriga team inom IT och inte minst med övriga IT-arkitekter för att säkerställa att vi arbetar mot en gemensam målarkitektur.

Vi har idag ett litet team som jobbar med BI, som ska växa. Du får därför vara med i en tillväxtfas och starkt medverka i utformningen av vår strategiska satsning att bli ett mer datadrivet SJ. Viktigt är att du både älskar att koda, jobba på strategisk höjd och mycket nära med våra verksamheter som t ex finans, försäljning, CRM, fordon mm liksom övriga verksamhetsområden inom IT.

Tjänsten är placerad på SJs fina huvudkontor på Vasagatan precis vid Centralstationen i Stockholm.

Vill du vara med i vårt arbete för framtiden? Delar du våra värderingar, att vara pålitlig, enkel, mänsklig och härlig i allt du gör? Då är du den vi söker!

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har flerårig bakgrund som lösningsarkitektarkitekt med SAP BW erfarenhet. Vi förväntar oss att du har erfarenhet av att:

  • Leda och genomföra förstudier i syfte att ta fram lösningsförlag
  • Ha en nära dialog med affärsverksamheten och vara rådgivande i BI-frågor
  • Aktivt medverka med ”Hands-on arbete”, dvs. utöver att lösa arkitekturella frågor även bidra vid kravställning och utveckling i BW-system.
  • Driva aktiv omvärldsbevakning för att hålla dig uppdaterad om vad som händer inom BI-området generellt samt avseende tekniker/plattformar och identifiera möjligheter framöver
  • Etablera och upprätthålla principer och riktlinjer gällande IT arkitektur samt se till att leverantörernas tekniska lösningar är förenliga med gällande arkitekturregler och ramverk

Vi värdesätter dina kunskaper och erfarenheter av agila metoder liksom erfarenhet av att driva utveckling enligt MVP-principer. Vi ser gärna att du har högskoleexamen eller motsvarande samt att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Ytterligare meriterande:

  • Erfarenhet från att arbeta direkt mot HANA-databasen, SAP Analytics Cloud och/eller SAP Data Warehouse Cloud
  • Erfarenhet från andra BI-plattformar, ex.vis Microsoft Azure baserade DW-lösningar
  • Erfarenhet av Self Service BI

Som person är du engagerad, ödmjuk och nyfiken med förmåga att snabbt sätta dig in SJs affär och verksamhet. Det händer mycket hos oss och det är viktigt att du trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Du är van att ta initiativ, är proaktiv och tycker om att komma med idéer till förbättring. Att du är van att arbeta i team samtidigt som du driver dig själv och kan arbeta självständigt ser vi som en självklarhet.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com eller Pia Boström, 0703-14 68 66, pia.bostrom@se.experis.com

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat.

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2021-06-30


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp