VALT JOBB

Chef Depå Riks


Ansök här

Chef Depå Riks

Är du utvecklingsinriktad chef och vill ha en drivande roll med många kontaktytor i en kundorienterad organisation? Har du erfarenhet av och dokumenterad kompetens inom avtalsarbete och leverantörskontakter samt tycker om att resa klimatsmart med tåg?

Då har vi jobbet för dig!

Kort om Affärsområdet

Division Fordon ansvarar för fordonsflottans livscykel och ska säkerställa att i rätt tid leverera hela, rena och säkra tåg. Divisionen skall utveckla och upprätthålla SJ AB:s fordonspark, säkerställa rätt fordonskvalitet, en effektiv produktion och samordning med leverantörer som skall utföra städ- terminal- och underhållstjänster.

Depåproduktion inom division Fordon består av fyra depåer; Göteborg, Hagalund, Malmö samt Depå Riks. Depåproduktion ansvarar för att leverera Hela Rena tåg i Tid till kund. Depå Riks är SJ ABs geografiskt största Depå som planerar och köper städ- terminaltjänster på ca 50 orter i Sverige, Norge och Danmark från Narvik i norr, Oslo i väster samt Köpenhamn i söder.

Depåproduktion är inblandade i olika projekt och initiativ, bland annat större projekt som Inköp av nya fordon och upphandlingar av regionaltrafik men även i trafikupphandlingar utanför Sverige. Depåproduktion medverkar i/ansvarar även för andra kundnära initiativ i syfte att förbättra och utveckla Depåproduktions leverans.

Vi söker nu en ny medarbetare som chef och ansvarig för Depå Riks.

Arbetsuppgifter

 • Avtalsansvarig för ett antal olika kontrakt med underleverantörer som levererar Terminaltjänster till tågfordon. (Terminaltjänster är: städning, växling, utvändig tvätt, toalettömning, vatttentryckning, fronttvätt av SJs tågfordon)
 • Avtalsansvarig för att köpa in material till tågfordon såsom toappapper, handdukar, nackskydd, tvål, sopsäckar mm.
 • Stödja och utveckla, leverantörer och SJ i sitt arbete för att säkerställa en överenskommen och gemensam leverans till Kund samt i samverkan med leverantörerna säkerställa att de har rätt förutsättningar att utföra sina tjänster på ett säkert och effektivt sätt.
 • Arbeta med processförbättring i det operationella arbetet. Effektivisera SJ och leverantörer för att nå rätt leverans. Arbeta med nya processer inom avtalskonstruktioner.
 • Leveransansvar av hela och rena tåg i tid inom det egna ansvarsområdet
 • Budgetansvar för ca 165Mkr
 • Personalansvar
 • Ansvar för Depå i Luleå med 12 medarbetare
 • Delta i Komfortråd, Planeringsråd, Personalråd och Kundråd.
 • Arbeta i Depåproduktions ledningsgrupp
 • Delta i SJs arbete med trafikupphandlingar av tågtrafik.

Din profil

Vi söker dig med akademisk utbildning eller motsvarande, med inriktning mot ledarskap, utvecklings- och förändringsarbete, ekonomiuppföljning.  Du har erfarenhet som chef och att arbeta i team. Som person är du självständig, drivande och duktig på att bygga och upprätthålla goda relationer. Du är analytisk och ser samband och konsekvenser av handlande. Du uttrycker dig väl både på Svenska och Engelska i såväl tal som skrift.

Tjänsten kommer att vara placerad inom Depåproduktion i Stockholm. Resor i tjänsten ingår.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 288 stationer.

Kontakt:

Tomas Wintzell, Chef Depåproduktion

010-751 51 05

Erik Franklin, HR Verksamhetspartner

0101-751 55 51

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2019-08-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp