VALT JOBB

Fordonsingenjör – intelligenta tåg och digitalisering


Ansök här

Fordonsingenjör – intelligenta tåg och digitalisering

Är du intresserad av teknik, fordon och är lösningsorienterad? Då har vi en intressant tjänst för dig. SJ:s division Fordon söker nu en Fordonsingenjör som ska utveckla och förvalta IT-arkitekturen ombord på SJ´s fordon utifrån affärsmässiga förutsättningar och kundernas behov, samt SJ´s mål.

Om tjänsten

Som Fordonsingenjör tillhör du Teknisk Produktledning som ansvarar för alla fordon för persontrafik, från inköp till avveckling. SJ upprustar och köper nya fordon, samt bygger verktyg för fjärrdiagnostik, dvs att operativt kunna följa hur fordonen mår samt tanka ner mätvärden från fordonen för analys och underhåll. Det innebär att vi nu behöver bygga upp en förvaltning och hantering av IT-systemen ombord på alla fordon. Din huvudsakliga uppgift är att strukturera upp detta arbete tillsammans med den interna IT avdelningen och fordonsteamen. B.la kommer du att ha ett övergripande ansvar för kravställning på hur IT-system ska integreras ombord på fordonen, ha kunskap om lämpliga lösningar, se till så att uppgraderingar görs på rätt sätt och att gränssnitten är korrekta, med hjälp av specialister och leverantörer. Det kan handla om alltifrån Wifi på tågen till system som mäter vibrationer ombord.

Vidare är din uppgift att förvalta och utveckla IT-infrastrukturen på fordonen på ett kostnadseffektivt sätt under dess livscykel, utifrån kundernas behov och SJ´s mål kring säkerhet, kvalitet, ekonomi och hållbarhet med flera. I arbetet ingår även kravställning på underhåll, uppgraderingar samt integreringar av IT-systemen ombord, samt följa upp avtal. En annan viktig del i arbetet är att internt informera ledning och intressenter om pågående uppdrag och projekt.

Några av dina ansvarsområden:

  • Följa upp utvecklingen ur ett ekonomiskt och affärsmässigt perspektiv
  • Bidra med specifik kompetens i projekt och arbetsgrupper
  • Vara delaktig i och leda projekt och fordonsaktiviteter
  • Leda tekniska utredningar och bereda underlag för beslut och upphandlingar, ofta i samarbete med tekniska konsulter (specialister)
  • Fel- och livslängdsanalys

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har en civilingenjörsutbildning, gärna med inriktning Datateknik. Du bör ha några års erfarenhet av liknande roller inom industri och/eller annan teknisk verksamhet. Du bör ha förståelse för hur datakommunikation sker på tåg samt ha erfarenhet av industriella IoT-tillämpningar eller annan telemetri. Erfarenhet från projektledning är meriterande och du ska vara van vid att arbeta strukturerat med ett långsiktigt perspektiv. Som person är du affärs- och kvalitetsorienterad, samt en problemlösare. Då du i denna roll har många kontakter, vill vi att du är duktig på att samarbeta och bygga relationer. God svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Alumni. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Matilda Andersson, matilda.andersson@alumniglobal.com eller 073 773 13 55. Intervjuer och urval sker löpande.

Ansök här: https://alumniglobal.com/job/fordonsingenjor-sj

Placeringsort: Stockholm

SJ är Sveriges första och största tågoperatör - vår ambition är också att vara Sveriges bästa. Varje dag reser 130 000 personer med SJ AB där 4 500 medarbetare inom koncernen verkar för att tågresorna ska vara säkra, pålitliga, bekväma och enkla. SJ kör dagligen 1 100 avgångar, från 275 stationer – från Narvik i norr till Köpenhamn i söder och från Stockholm i öst till Oslo i väst. Alla resor med SJs tåg i Sverige är märkta med Bra Miljöval. Omsättning ca 7,5 miljarder kronor.

Vår affärsidé är att SJ ska erbjuda marknadens mest kundnära och hållbara resande i egen regi och i samarbete med andra. Det innebär att vi ska vara bäst på att tillgodose kundernas behov och att socialt, miljömässigt och ekonomiskt ansvar ska gå hand in hand genom hela vår verksamhet. Att varje linje betraktas som en egen affär utgör grunden i SJs affärsmodell. Vår vision är – Ett SJ att lita på och längta till. Läs mer på www.sj.se.

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2020-08-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp