VALT JOBB

Fordonsingenjörer


Ansök här

Fordonsingenjörer till SJ Krösa

Den 12 december 2021 tar SJ över ansvaret att driva Krösatågstrafiken.Trafikavtalet omfattar planering och drift av Krösatågstrafiken, ombordservice, dagligt och tekniskt underhåll samt ansvar för drift och underhåll av depån i Kalmar samt den nya depån som ska uppföras i Nässjö. Det är ett avtal som sträcker sig till 2033. Under avtalsperioden kommer flera stora förändringsprojekt att genomföras, nya fordon ska föras in samtidigt som gamla fasas ut och den nya depån ska tas i drift i Nässjö.

Krösatågen är ett samarbete mellan länstrafikbolagen i Jönköping, Kalmar, Halland, Blekinge, Kronoberg och Skåne och omfattar ett stort geografiskt område. Trafiksystemet består av tio linjer, varav åtta idag körs under varumärket Krösatågen och två under namnet Kustpilen. I systemet körs 7,5 miljoner tågkilometer per år och 78 stationer trafikeras. Från och med trafikstarten, 12 december 2021, kommer de två varumärkena slås samman och Krösatågen blir då det gemensamma varumärket för all trafik.

Om tjänsten

Som Fordonsingenjör tillhör du vårt fordonsteam Upphandlad Trafik inom enheten Teknisk Produktledning som är en del av SJs fordonsdivision. Enheten ansvarar för den fordonstekniska säkerheten i SJs upphandlade trafik. Tjänsten är placerad i Nässjö alternativt Kalmar tillsammans med SJ Krösa fordonsteam och uppdraget fullt dedikerat SJs uppdrag för Krösatågen.

Initialt kommer du att arbeta med att ta över och etablera verksamheten, tillsammans med SJ Krösa fordonsteam, beställare och leverantörer. I rollen som fordonsingenjör ansvarar du för att tillsammans med beställare och partners medverka till att förvalta och utveckla fordonssystem på ett kostnadseffektivt sätt under dess livscykel utifrån kundernas behov och SJs mål kring säkerhet, kvalitet, ekonomi och hållbarhet.

Detta innebär bland annat att driva och leda strategiska frågor och projekt samt genomföra analyser. I arbetet ingår att ta hänsyn till bland annat driftsekonomi, kvalitet samt fordonens trafik- och elsäkerhet. Allt sker i nära samarbete med SJ Krösa fordonsteam, samt med beställaren och våra partners.

Inom ramen för rollen har du en unik möjlighet att tillsammans med andra påverka, utforma och sätta tonen för morgondagens moderna och hållbara resande i Krösatågen. Du kommer att ingå i en kompetent, stolt och framtidsinriktad Fordonsdivision med många erfarna och generösa kollegor som vill vara med och bidra till din och SJ Krösas framgång.

Om dig

Vi söker dig som har Civilingenjörsexamen eller motsvarande. Du bör ha ett starkt intresse för teknisk utveckling samt av att bygga framtidens klimatsmarta resande på järnväg. Vi söker självgående medarbetare som är innovativa och kreativa och som brinner för teknik i framkant. Vi ser att du har bred kompetens inom relevanta områden, hög kunskap om möjligheterna med ny teknik och brinner för att fordonen ska fungera väl och vara säkra i trafikuppdraget. Som person är du affärs- och kvalitetsorienterad, samt strukturerad och drivande. Då du i denna roll har många kontaktytor, vill vi att du är duktig på att samarbeta och bygga relationer samtidigt som du kan hantera affärsmässiga relationer. God svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Vad kan SJ erbjuda dig?

SJ erbjuder en tjänst med stort eget ansvar och en möjlighet att vara med och stärka vår förmåga inom upphandlad trafik och att bygga nya effektiva organisationer. Det är en utvecklande roll i en organisation under stor förändring. SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse och utveckling på en helt fri och konkurrensutsatt marknad.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Jefferson Wells. Rekryteringsprocessen innehåller personlighetstester och bakgrundskontroller. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Anna Edemyr, tel 0727 - 30 52 46, anna.edemyr@jeffersonwells.se eller Magnus Carlhielm, tel: 0708 – 54 67 40  Magnus.Carlhielm@jeffersonwells.se

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående dock senast 27 juni.

Välkommen med din ansökan!

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. Varmt välkommen med din ansökan!

Nässjö

SJ Krösatågen

Ansök senast 2021-06-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp