VALT JOBB

Fordonsoperatörer


Ansök här

Fordonsoperatörer till SJ i Stockholm

Vill du ha ett av Sveriges viktigaste jobb? Trivs du att jobba utomhus med varierande uppgifter? Vi söker dig som alltid sätter säkerhet först och som tycker om att ta stort ansvar. Som anställd på SJ får du en anpassad och gedigen introduktion, härliga kollegor och jobba med något som är både meningsfullt och hållbart.

Om tjänsten

De senaste åren är trenden att fler väljer tåget. SJ är en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås och alla våra tåg i Sverige är märkta med Bra miljöval. Idag arbetar runt 70-80 operatörer på depån i Hagalund i Solna för att ta hand om alla tåg som kommer till och lämnar depån. Ditt arbete innebär att du är förare av tågfordon vid växling i Depån. Du kommer jobba tillsammans med personer som alla jobbar för visionen att ha hela, rena och trafiksäkra tåg i tid och SJ har en bra spridning bland män och kvinnor i olika åldrar.

Som fordonsoperatör på SJ blir du en del av en organisation som varje år genomför fortbildning i trafiksäkerhet. SJ genomför hälsosatsningar och erbjuder olika karriärmöjligheter.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SJ.

Arbetsuppgifter

Som fordonsoperatör inleder du anställningen med en 13 veckors betald utbildning där du lär dig om trafiksäkerhet och olika fordonstyper för att få ett förarbevis. Efter utbildningen arbetar du i treskift och du tillbringar ungefär 90 % av din tid utomhus varför det är viktigt att du trivs i en roll

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att:

Fordonsförflyttning – Förflyttning till och från verkstad och andra aktiviteter inom depån.

Klargöring – Du gör i ordning tåget för avgång och startar upp säkerhetssystem och ser till att dessa fungerar.

Tvätt av tågfordon – Du kör igenom en automattvätt och ansvarar för att leverera rena tåg till resenärerna.

Växlingslaget – Du kopplar av och på vagnar och ser till så att tågen har rätt sammansättning av vagnar som krävs vid nästa avgång.

Säkerhetssyn – Besiktning av personvagnar och byte av bromsbelägg.

Titta på filmen nedan för att ta del av hur det är att jobba som fordonsoperatör:

Vad gör en fordonsoperatör?

Vi söker dig som

  • Har avslutad gymnasieutbildning och har godkända betyg i matematik, svenska och engelska
  • Talar och skriver obehindrat på svenska
  • Är minst 20 år
  • Har B-körkort
  • Har god syn, god hörsel, är drogfri och har färgseende samt i övrigt uppfyller krav enligt Transportstyrelsens regler om hälsoundersökning och hälsotillstånd

Det är meriterande om du:

Antingen har en eftergymnasial teknisk utbildning eller relevant arbetslivserfarenhet exempelvis som lokförare eller liknande roller

Vi söker även dig som redan innehar lokförarbevis.

I denna rekrytering kommer vi, förutom de formella kraven, även att lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och ditt intresse för tjänsten. De personliga kompetenserna vi ser som särskilt viktiga är personlig mognad, flexibel, serviceinriktad och noggrann.

Övrig information

SJ utför psykologiska tester som en del i rekryteringsförfarandet. Dessa används i syfte att testa om du har de förutsättningar som ställs på förare av tågfordon i depån, enligt riktlinjer från Transportstyrelsen. Som fordonsoperatör utbildas du för ett lokförarbevis som är personligt och gäller i branschen i sin helhet.’

Tänsten är en tillsvidare med inledande provanställning med start 7 september 2020.

Du kommer jobba i Hagalundsdepån, Stockholm

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Academic Work och alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work eller rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se samt rekryteringskoordinator Malin Snårbacka, malin.snarbacka@academicwork.se Tjänsten söker du här. Vi går igenom urvalet löpande, sök därför gärna så snart du kan. Sista ansökningsdag 8 april.

Information om företaget

Läs mer om SJ på hemsidan!

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen hade 4 600 medarbetare och en omsättning på cirka 8,6 miljarder kronor under 2019. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 150 000 personer att resa med någon av SJs 1220 avgångar från 291 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg och har utsetts till Sveriges grönaste varumärke, bästa inrikes transport och Europas mest digitala resebolag.

Solna

SJ AB

Ansök senast 2020-04-08


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp