VALT JOBB

Funktionschef Trafikledningen


Ansök här

SJ Götalandståg AB söker en funktionschef till Trafikledningen i Göteborg, vikariat 100%

Kort om området

Den gemensamma Trafikledningen för SJ och Götalandståg ansvarar för trafikens genomförande i enlighet med våra kundlöften. Verksamheten pågår dygnet runt och trafikleder såväl fordon som personal för att våra resenärer tryggt ska komma fram till sin slutdestination. Som Funktionschef har du ett dynamiskt arbete, där ett aktivt ledarskap är avgörande för resultatet för våra kunder. Du kommer att vara personalansvarig för ett team på ca 20 medarbetare med bred kompetens och som ser tempoväxlingar i arbetet som en utmaning.

Arbetsuppgifter och ditt huvudsakliga funktionsansvar

Som funktionschef har du ansvar för en eller flera funktioner på trafikledningen. Du har tydligt kundfokus och leder och samordnar funktionernas arbete på ett kvalitativt och effektivt arbetssätt. Du ansvarar för att utveckla processer, metoder, verktyg och rutiner för dina funktioner. Du har personalansvar och ansvarar för medarbetarnas utveckling. SJ Götalandståg är operatör åt Västtrafik och ditt ansvar innefattar att skapa och bibehålla en god relation med den trafikens beställare såväl som internt inom SJ. Tjänsten kan även komma att innebära uppdrag som operativ chef vilket innebär att träda in som operativt ansvarig vid stora störningar. Som funktionschef rapporterar du till chef Trafikkontor som du också är ställföreträdande för.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Som person har du god vana att hantera komplexa situationer och är analytisk, strukturerad och flexibel. Du är van vid att leda, motivera, coacha och utveckla andra och är en god kommunikatör. Du har förmåga att agera affärsmässigt med kundfokus och utveckla organisation och processer tillsammans med andra. Du har en vilja och förmåga att samarbeta med andra och kan skapa, utveckla och bibehålla relationer, såväl internt som externt. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Utbildning och erfarenhet

Gymnasium eller motsvarande. Erfarenhet av att ha arbetat som ledare, erfarenhet av operativt ledningsarbete samt av verksamhetsutveckling.

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat på 100% under ca 1 år. Tillsättning enligt överenskommelse. Placeringsort är Göteborg.

Observera att urval sker löpande och att tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum. Vi ser därför att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

SJ Götalandståg AB, som är ett helägt dotterbolag till SJ AB, startade sin verksamhet den 1 maj 2012. Västtrafik, Jönköpings länstrafik och Hallandstrafiken är våra uppdragsgivare och vårt uppdrag är att tillsammans med dem vara en engagerad samhällsaktör som erbjuder trygga och pålitliga kollektivtrafikresor i Västsverige. Trafiken finns som huvuddel i Västra Götaland med förbindelser till bland annat Varberg och Nässjö. Pendeltrafik bedrivs på sträckorna Göteborg-Alingsås, Göteborg-Kungsbacka och Göteborg-Älvängen. SJ Götalandståg har idag runt 800 medarbetare som alla arbetar med målsättningen att skapa de bästa förutsättningarna för ett ständigt växande antal nöjda och lojala kunder i regionen.

Kontakt:

Markus Jonsson, Kontorschef Trafikledningen Göteborg

010-7516304

markus.jonsson@sj.se

Therese Drevesjö, HR verksamhetspartner

010-7515565

Therese.Drevesjo@sj.se

Göteborg

SJ Götalandståg

Ansök senast 2019-11-09


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp