VALT JOBB

Garantiansvarig Nya X2000


Ansök här

Garantiansvarig för Nya X2000 med inriktning på järnvägsfordon

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

X 2000 är SJs enskilt starkaste varumärke och SJ genomför nu den mest omfattande förnyelsen av flottan, både tekniskt och interiört, sedan X 2000 introducerades i Sverige för över 30 år sedan. Arbetet med nya X 2000 är inne i ett mycket intensivt skede och testkörningarna körs på öppet spår. Den tekniska uppgraderingen av X 2000 är stor och komplex där det befintliga fordonssystemet byggs om från grunden och blir som nytt. Vill du ta vid och fortsätta vara en del i skapandet av nya X 2000 samt utveckla och förvalta de befintliga X 2000? På SJ har du möjlighet att påverka och utforma morgondagens hållbara resande.

Nu söker vi en Garantiansvarig för Nya X2000 med inriktning på järnvägsfordon till vårt fordonsteam X2 inom enheten teknisk Produktledning som är en del av SJs fordonsdivision i Stockholm. Enheten ansvarar för alla fordon för persontrafik från inköp till avveckling. Du kommer vara en del av en kompetent och framtidsinriktad organisation med många erfarna och generösa kollegor som bidrar till din och ditt teams utveckling.

Om tjänsten

Din uppgift är att på olika sätt medverka till att utveckla och förvalta våra fordonssystem, med fokus på garantihantering, på ett kostnadseffektivt sätt under dess livscykel, utifrån kundernas behov och SJs mål kring säkerhet, kvalitet, ekonomi och hållbarhet med flera. Din specifika roll i Team X2 innebär att hålla ihop och driva garantifrågor kopplade till fordonsprojekten inom programmet Nya X2000. Du kommer vara central i arbetet tillsammans med flera leverantörer, underhållsleverantör, projekt samt den egna gruppen Team X2. Du blir en del av en grupp där samarbete och sammanhållning är viktigt och där vi har roligt tillsammans.

Några av dina ansvarsområden

  • Ansvarig för tvärfunktionella uppföljningsmöten mellan SJ, UH-leverantör, leverantörer och projekt
  • Vara drivande för uppföljning och prioritering av garantiärenden
  • Ansvara för garantiprocessen och utveckla vid behov
  • Inläst på berörda avtal och följa upp att leverantörer och SJ följer sin del av avtalen avseende garanti
  • Bidra med fordonskompetens i projekt och arbetsgrupper
  • Tillsammans med projekten etablera, vidmakthålla och utveckla modell för konfigurationsstyrning för ombyggda fordon

SJ erbjuder en utvecklande roll i en organisation under stor förändring. SJ befinner sig i ett spännande skede av intensiv förnyelse och utveckling på en helt fri och konkurrensutsatt marknad. I din roll som garantiansvarig för Nya X2000 kommer du vara en vital del av organisationen som arbetar med Nya X2000.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har god erfarenhet inom järnvägsbranschen och ett tekniskt intresse. Vi tror att du är civilingenjör eller högskoleingenjör, gillar problemlösning och är fokuserad på att ärenden kommer till avslut. Som person är du strukturerad och drivande samt kvalitetsorienterad. Du kan tydligt förstå och förmedla felbilder till leverantörer och stötta i prioritering mellan olika ärenden för att komma fram till bästa upplägg för SJ ur både ett kund- och ekonomiskt perspektiv. Då du i denna roll har många interna och externa kontakter, vill vi att du är duktig på att samarbeta och bygga relationer. Arbetsuppgifterna drivs ofta enskilt, med stöttning från teamet och/eller projekten, och därför krävs att du är självgående och ansvarstagande. God svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. 

Rekryteringsprocess

I denna rekrytering samarbetar SJ med Jefferson Wells. Du är välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Tomas Löfgren, +468 764 2585 samt Anna Setterberg på +468 764 2583 om du har frågor kring tjänsten eller din ansökan.

Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt dock senast 20 juni.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2021-06-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp