VALT JOBB

Gruppchef


Ansök här

SJ söker Gruppchef till Linköping

Är du vår nya Gruppchef i Linköping? Vi söker dig som är mål- och resultatinriktad och har ledarerfarenhet. Du är en god förebild och har förmågan att motivera och entusiasmera medarbetare i det viktiga arbetet att verka för ett SJ att lita på och längta till. Välkommen med din ansökan!

Affärsområde

Division Trafik och Service, enhet Trafik.

Ort

Linköping

Kort om affärsområdet

Vår åkstation i Linköping tillhör division Trafik och Service, vilket omfattar ca 900 lokförare, 1800 tågvärdar, samt ett antal administrativ medarbetare i form av bland annat chefer och personalplanerare. Tillsammans arbetar vi för ett SJ att lita på och längta till. På vår åkstation i Linköping finns utöver en Gruppchef och ca 100 lokförare, ca 100 tågvärdar och två Gruppchefer för enhet Service.

Arbetsuppgifter och ansvar

Som gruppchef i Linköping styr och leder du lokförare. Du säkerställer att det operativa arbetet inom verksamheten sker enligt SJs ledningssystem för trafiksäkerhet, kvalitet och miljö. Du har förmågan att se hela SJ och främjar ömsesidig förståelse, kravställande och kommunikation mellan olika delar av företaget. Du har ekonomiskt ansvar för ditt område och budgeterar, prognostiserar och följer upp enhetens mål och resultat. Du deltar i beredskapsjour vid trafikstörningar enligt överenskommet schema.

För andra är du en förebild och förmedlar SJs värderingar och kultur. Som närmaste chef är du intresserad av verksamheten och dina medarbetare, och håller löpande kontakt och ger feedback genom forum som medarbetarsamtal, medåkning och arbetsplatsträffar. Du ansvarar för enhetens resursstyrning och säkerställer rätt kompetens, antal medarbetare och anställningsformer. Vidare driver du systematiskt arbetsmiljöarbete och ha ett övergripande ansvar för att säkerhetsställa exempelvis ändamålsenliga lokaler, regelbundna skyddskommittéer och skyddsronder.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har treårigt gymnasium eller motsvarande. Flerårig erfarenhet av arbete i ledande befattning, gärna inom transportbranschen. Det är meriterande om du har dokumenterade resultat av att vara en ledare i förändring. Du skall också ha en hög digital mognad och du har lätt att anpassa dig till nya systemstöd.

Personliga egenskaper

Du är mål- och resultatinriktad och positiv med förmåga att motivera och entusiasmera medarbetare. Som ledare är du kommunikativ och tydlig, drivande, affärsmässig, handlingskraftig och riskmedveten. Vidare har du vilja och förmåga att samarbeta med andra, är lösningsfokuserad, rationell och kan fatta rätt beslut i svåra situationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid. Urval sker fortlöpande så varmt välkommen att lämna in din ansökan redan idag!

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 288 stationer.

Kontakt:

Anneli Rudolfsson, Produktionsområdeschef

010-7515861

Anneli.Rudolfsson@sj.se

Anders Holmsten, Chef, enhet Trafik

010-7516562

Anders.Holmsten@sj.se

Linköping

SJ AB

Ansök senast 2019-11-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp