VALT JOBB

Lokförare


Ansök här

SJ Götalandståg söker två lokförare till Nässjö

Om arbetet

Som lokförare ansvarar du för att köra tåget tryggt och säkert för att ge våra kunder en behaglig resa. Det är lokförarens uppgift att se till att tåget körs i rätt hastighet och att säkerheten uppfylls. Lokföraren hanterar eventuella störningar samt ger trafikinformation till kunderna kontinuerligt under resan via högtalarutrop. Lokföraren ansvarar även för säkerhet och ordning ombord samt hanterar och rapporterar fel på fordon. Att vara proaktiv och aktivt verka för att ständigt förbättra och utveckla verksamheten är också en del av arbetet. Utmaningar är bland annat att kunna ta till sig modern teknik och nya arbetssätt för att ständigt utvecklas i yrket.

Personliga kompetenser

  • Du är serviceinriktad och gör alltid ditt bästa för att kunden ska få en bra upplevelse
  • Du tar gärna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat
  • Du sätter alltid säkerheten i första hand
  • Du är stresstålig och kan fokusera på rätt saker
  • Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter
  • Du är lojal och handlar i enlighet med mål och policys
  • Du har hög samarbetsförmåga

Utbildning

Examen från lokförarutbildning är ett krav

Kunskap och erfarenhet

Erfarenhet av fordonstyperna Y31, X11-14, X50-53 och X61 är meriterande

Du har IT-vana och är van vid att hantera smartphones och läsplattor

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Vi värdesätter även ytterligare språkkunskaper

Hälsokrav

Du måste vara drogfri, ha god syn, hörsel och färgseende samt uppfylla kraven enligt Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2011:61) om hälsoundersökning och hälsotillstånd.

Övrigt

Du kommer vara stationerad i Nässjö. Anställningen startar med en fordonsutbildning den 2 november. Som ett led i rekryteringsprocessen ska du uppvisa ditt belastningsregister (oöppnat kuvert). Beställ det redan idag då det kan ta upp till två veckor innan det skickas. Du beställer det själv via https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

SJ Götalandståg AB, som är ett helägt dotterbolag till SJ AB, startade sin verksamhet den 1 maj 2012. Västtrafik, Jönköpings länstrafik och Hallandstrafiken är våra uppdragsgivare och vårt uppdrag är att tillsammans med dem vara en engagerad samhällsaktör som erbjuder trygga och pålitliga kollektivtrafikresor i Västsverige. Trafiken finns som huvuddel i Västra Götaland med förbindelser till bland annat Varberg och Nässjö. Pendeltrafik bedrivs på sträckorna Göteborg-Alingsås, Göteborg-Kungsbacka och Göteborg-Älvängen. SJ Götalandståg har idag runt 800 medarbetare som alla arbetar med målsättningen att skapa de bästa förutsättningarna för ett ständigt växande antal nöjda och lojala kunder i regionen.

Kontakt:

Per Nylén Hägglund, Chef service

0700-036681

Therese Wejerfelt, HR verksamhetspartner

010-7515565

therese.wejerfelt@sj.se

Nässjö

SJ Götalandståg

Ansök senast 2020-08-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp