VALT JOBB

Management Trainee


Ansök här

Management Trainee 2020 - 2021

Ta möjligheten att rivstarta din karriär som Management Trainee på SJ AB!

Vi är framtidens sätt att resa. En enda flygresa mellan Stockholm – Göteborg släpper ut lika mycket koldioxid som 40.000 tågresor, på samma sträcka. Visste du att SJ är rankat som ett av Sveriges mest digitala företag? Eller visste du att SJs sajt och app är prisbelönt och att vi bland annat arbetar med att 3D-printa reservdelar till våra fordon, VR-teknik, tågsimulatorer eller chipbiljetter samtidigt som vi skapar Europas smartaste tåg.

Vi letar efter Sveriges största talang till vårt Management Trainee program med start september 2020. Traineeåret pågår under 12 månader och arbetsuppgifterna är utmanande och stimulerande. Från dag ett kommer du ut i verksamheten på egna uppdrag. Målet är att Du efter avslutat Traineeår under en period kommer bli en viktig spelare inom teamet som arbetar med Upphandlad trafik.

Som Management Trainee på SJ erbjuds du:

  • Ett skräddarsytt programupplägg som du själv har möjlighet att påverka
  • Medverka på SJs chefsmöte för samtliga ledare inom SJ koncernen, vilket skapar goda förutsättningar för att forma ditt eget nätverk på bolaget
  • Driva rekryteringsprocessen inför nästkommande års trainee
  • Få ta del av förmånliga priser när Du reser privat
  • En möjlighet att arbeta med strategiska och operativa frågor på 6-8 avdelningar
  • Introduktionsutbildning för nya chefer och ledare som ger en god förståelse i hur verksamheten leds och drivs samt ett stort nätverk bland chefer

Du kommer vara placerad på vårt huvudkontor i centrala Stockholm, med utsikt över Stadshuset och våra tåg. Självklart erbjuds du konkurrenskraftig lön och får ta del av SJs förmåner för anställda. Under ditt år som Trainee kommer du ha en organisatorisk hemvist hos HR.

Vilken profil söker vi?

Du är nyutexaminerad civilingenjör med inriktning logistik, planering eller produktion.

För att trivas på SJ bör du ha en god analytisk förmåga, du är prestigelös och kommunikativ. Du gillar att arbeta tvärfunktionellt med kollegor från olika avdelningar och du är en naturlig jonglör med flertalet bollar i luften. Från dag ett kommer du att få stort ansvar och du behöver därför behövs en god initiativförmåga med hög arbetskapacitet. Du behöver kunna samarbeta med många olika yrkesgrupper och inspirera dem till att utvecklas och förbättra sig. Du bör kunna skifta fokus och ena dagen vara ute i den operativa verksamheten för att nästa dag driva strategiska frågor på huvudkontoret. Erfarenhet och prestationer utanför studierna är meriterande.  Det är viktigt att är du talar mycket god svenska och engelska i både tal och skrift. Om du dessutom talar och skriver på norska och/eller danska tycker vi att det är alldeles fantastiskt.

Sista ansökningsdag är 23 februari och du ansöker genom att trycka på "Ansök här".

Har du några frågor så tveka inte att höra av dig till nuvarande Management Trainee eller kom och prata med oss på någon av de studentmässor vi kommer besöka under våren!

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 288 stationer.

Kontakt:

David Lang, Head of SJ AB Management Trainee program

David.Lang@sj.se

Eveline Haugaard, Management Trainee

Eveline.Hauugard@sj.se

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2020-02-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp