VALT JOBB

Operativa medarbetare trafikledning


Ansök här

SJ Trafikledning söker operativa medarbetare

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Kort om SJ Trafikledning

SJ Trafikledning är tillgänglig 24 timmar om dygnet för att säkerställa att kunden kommer fram till sin slutdestination och att SJ säkrar ett gott kundomhändertagande i alla lägen. SJ Trafikledning är en operativ arbetsledning med ansvar för att tillse att personal och kund får tillgång till relevant och uppdaterad trafikinformation samt att vi säkrar effektiv resursstyrning av bana, fordon och personal. Vi söker nu fler operativa medarbetare till SJ Trafikledning med ansvar för följande arbetsuppgifter:

 • Hantera trafikstörningar tillsammans med andra funktioner på SJ Trafikledning.
 • Ansvara för att information om trafik-, fordon- eller personalförändringar delges till berörda enheter och att planeringssystemet uppdateras i enlighet med förändringarna.
 • Operativt planera och säkerställa korrekt bemanning ombord på tågen.
 • Vid händelser där personalen inte kan fortsätta sin tjänstgöring, ansvara för att personalen blir omhändertagen enligt gällande rutiner.
 • Fortlöpande kontakt med Trafikverket.

Utbildning

Treårigt gymnasium eller motsvarande utbildning. Meriterande med högskoleutbildning inom relevant område.

Meriterande erfarenheter

 • Erfarenhet inom logistik, planering och/eller arbete som innefattar hantering av arbetstidsregler och kollektivavtalsfrågor.
 • Arbete inom SJs produktion eller i liknande verksamhet
 • Arbete inom operativ ledningsfunktion
 • Erfarenhet av att ha arbetat med operativ verksamhet inom järnvägsbranschen

Personlig kompetens

 • Trivas med att arbeta i en miljö där förutsättningarna förändras och påverkas av yttre omständigheter
 • Vara bekväm i att verkställa snabba beslut oberoende arbetsbelastning
 • Stimuleras av att vara delaktig i att utveckla och effektivisera arbetsverktyg, rutiner, processer för att nå verksamhetens mål
 • Trivas med att ha en bred kontaktyta inom SJ Trafikledning, såväl som med andra enheter inom SJ
 • Ha en analytisk förmåga för att tidigt kunna bedöma var personal- eller fordonsbrist kan uppstå.
 • Förmåga att växla mellan operativa arbetsuppgifter till mer administrativa; såsom t.ex. avvikelserapportering och upprättande av checklistor
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • Mycket god datorvana

Punktlighet är SJs viktigaste hållbarhetsmål. Alla medarbetare bidrar till att tågen ska vara punktliga och att vi respekterar varandras tid. För att vara en hållbar tågoperatör så vet vi på SJ att mångfald likväl bidrar till SJs affärsnytta. Vi välkomnar dig med olika bakgrund, erfarenhet och kompetens.

Om anställningen:

Vi söker flera medarbetare och kan erbjuda både visstidsanställning på heltid (med möjlighet till förlängning) och timanställning. Skriv gärna i din ansökan huruvida du är intresserad av en heltidstjänst, timanställning eller om båda är utav intresse.  Arbetet är förenat med skiftgång måndag – söndag.

I början av din anställning måste du gå vår interna utbildning på ca 10 veckor. Utbildningen sker varierat mellan kontorstid, såväl som förenat med skiftgång. Fullständig närvaro är obligatorisk och utbildningen planeras till början av vecka 25-26 och pågår under hela sommaren.

Urvalstester kan förekomma under rekryteringsprocessen. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt:

Henrik Ekblom, Funktionschef

070-0031321

Henrik.Ekblom@sj.se

Jessica Catrini, Funktionschef

010-7517857

Jessica.Catrini@sj.se

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2021-07-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp