VALT JOBB

Planeringsanalytiker


Ansök här

Planeringsanalytiker till SJ

Välkommen till Sveriges roligaste jobb där du får vara med och revolutionera en svensk ikon!

Som ett led i SJs pågående förändringsresa mot mer dynamiska arbetsmetoder, behövs förstärkning med ny kompetens. Vi söker just nu en Planeringsanalytiker som kommer att ingå i ett team av både juniora och seniora analytiker, som med hjälp av moderna IT-system kommer att vara navet i ett prioriterat arbete. Planeringsprocessen blir betydligt mer systematiserad och proaktiv. Kraven på analyskapacitet inom bolaget kommer att öka och detta blir avgörande funktioner för att möta lönsamhetskraven både på kort och lång sikt.

Rollen som Planeringsanalytiker kommer bli placerad i enheten Personalplanering, som ansvarar för kostnadseffektiv och korrekt bemanning av SJs tåg. Enheten ska ta fram kvalificerade utredningar och analyser inför att optimera personalstyrka och bemanning.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Personalplaneringen står inför stora utmaningar de kommande åren, med krav på ökad upplevd kvalitet i scheman, ökad produktivitet och effektivitet. Dessutom ska ett nytt personalplaneringssystem (IVU) implementeras.

Några exempel på arbetsuppgifter:

  • Delta i större analysarbeten inom personalplanering/optimering
  • Genomföra personalrelaterad analys i samband med upphandling av trafik.
  • Långsiktig dimensionering av personalbehovet (var/hur många/när) med stöd av scenario i optimeringssystemet.
  • Analys och utveckling av SJs avtal för åkande personal

Erfarenhet

Vi söker dig med tidigare erfarenhet från trafik- och/eller personalplanering. Det är en stor fördel om du jobbat med optimerande planeringsplattformar tidigare. Vi ser gärna erfarenhet från tåg-, buss-, flyg-, båt- eller logistikbranschen, men det viktigaste är att du har en god affärsmässig förståelse och hanterar dynamiken i en verksamhet som är komplex både utifrån tekniska och personalmässiga aspekter.

Utbildning

Civilingenjör eller annan relevant akademisk utbildning med inriktning mot logistik, transport eller ekonomi.

I övrigt:

  • Ha förmåga att arbeta i en dynamisk miljö med många intressenter.
  • Mycket goda systemkunskaper och förmåga att se hur olika system hänger ihop.
  • Erfarenhet från kravställning och systemtest är meriterande.
  • Förmåga att göra analyser och ur stora datamängder identifiera samband mellan olika faktorer.
  • Bidra till att utveckla nya arbetssätt och arbeta med ständiga förbättringar.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat.

Placering för tjänsten är på SJs huvudkontor i centrala Stockholm och är tillsvidare och på 100%.

Letar du efter ett utmanade arbete med stora utvecklingsmöjligheter? Välkommen med din ansökan till ett av Sveriges mest hållbara företag!

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Harvey Nash och du skickar in din ansökan via länken här. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sara Plamqvist, 073773 13 43 eller sara.palmqvist@harveynash.se. Du är välkommen med din ansökan senast den 31 augusti 2019, urval sker löpande.

SJ för människor närmare varandra, varje dag

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi på uppdrag av nationella och regionala trafikmyndigheter. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1200 avgångar från 284 stationer.

SJs tågtrafik i egen regi kännetecknas av längre resor med snabb- och nattågstrafik samt regional tågtrafik mellan större städer i Sverige och huvudstäderna i Skandinavien. Den upphandlade trafiken kännetecknas av kortare tågresor mellan arbete, studier och boende inom ett län eller region.

SJ är en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås. Vi möjliggör för många människor att välja tåg, det mest hållbara resesättet på längre sträckor. SJ är ett aktiebolag som ägs av svenska staten med uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg. 

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2019-08-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp