VALT JOBB

Revenue Manager


Ansök här

SJ söker Revenue Manager

Är du vår nya stjärna inom Revenue Management?

Vi söker dig som vill jobba både nära marknaden och tekniken och med möjlighet att påverka SJs utveckling och erbjudande mot kund för ökad konkurrenskraft.

SJs enhet Revenue Management ansvarar för den operativa prissättningen för SJ Snabbtåg, SJ Intercitytåg och SJ Regionaltåg. Ansvaret för prissättningen inkluderar samtliga tillgängliga distributionskanaler, som exempelvis www.sj.se, biljettautomater och fristående resebyråer.

Rollen?

Vi söker nu en driven person med analytisk förmåga och bred affärsförståelse. Som Revenue Manager på SJ har du ett stort intäktsansvar, med möjlighet att påverka SJs utveckling och erbjudande mot kund för ökad konkurrenskraft. Du jobbar i ett team som tillsammans har ett ansvar för SJs totala kommersiella intäkter. I ansvaret ingår också att skapa optimal volym och beläggning på våra tåg och därmed öka SJs marknadsandelar. Din roll är placerad inom Division Produkt, enhet Revenue Management Pris & Produkt

I rollen ingå bland annat:

Analys av aktuellt bokningsläge och prisutveckling med hjälp av våra olika stödsystem.

Kvalitativ inrapportering av utbud och/eller de systemparametrar som styr vår rörliga prissättning.

Analys av utfallet i de enskilda avgångarna och initiering av åtgärder som bidrar till en förbättrad operativ och strategisk prissättning.

Att följa marknadsutveckling och konkurrerande företags och transportslags prissättning på relevanta linjer.

I samarbete med affärschefer inom Division Produkt och Division Kommunikation & Försäljning se till att priset ut mot kund följer uppsatta mål och strategier.

Löpande analyser av intäkts- och volymutveckling inom ditt ansvarsområde.

Samverka med, och påverka, övriga i organisationen för att säkerställa maximala intäkter.

Du deltar i för verksamheten relevanta processer och forum. Du rapporterar till teamchef Revenue Management

Vem är du?

Vi söker dig med en högskoleutbildning inom relevant område. För att uppnå ett gott resultat i rollen behövs en stark analytisk förmåga, problemlösningsförmåga, hög noggrannhet, initiativkraft, samt goda kommunikativa egenskaper. Tidigare erfarenhet av Revenue Management och gärna arbete med optimeringsverktyg är meriterande.

Ansökan

Ansökan ska sker via Harvey Nash, https://www.harveynashnordics.com/job/revenue-manager-sj/ , och ska vara oss tillhanda snarast möjligt då urval sker löpande.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 288 stationer.

Kontakt:

Sophie Lempert, Rekryteringspartner på Harvey Nash

sophie.lempert@harveynash.se

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2019-07-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp