VALT JOBB

Systemansvarig


Ansök här

Systemansvarig till SJ

Vill du vara med på en spännande resa? Gillar du att ta stort eget ansvar och att proaktivt arbeta med att utveckla IT och affärsverksamhet?

SJ står inför en mängd spännande möjligheter och utmaningar de kommande åren. Just nu är vi i en förändrings- och expansionsfas och vi växer med allt fler affärsetableringar både i och utanför Sverige. Digital innovation står högt på agendan och kräver ett tätt samarbete mellan IT och affärsverksamhet. Som IT-organisation vässar vi nu vår kompetens och våra arbetssätt så att vi på ett snabbt och agilt sätt kan anpassa oss utifrån verksamhetens behov - idag och i framtiden.

Välkommen att göra skillnad på riktigt hos oss på SJ – årets grönaste varumärke 2020!

IT Trafik & Service ansvarar för SJs planerings- och produktionssystem som stödjer processerna Planera, Förbereda och Leverera resa som exempelvis Resursplanerings- och Trafikledningssystem och verktyg för åkandepersonal. Enheten ansvarar och säkerställer stabilitet i systemen samt att dessa utvecklas i takt med att Verksamhetens behov förändras. Vi vill utmana och vara det bollplank Verksamheten behöver för att förbättra och effektivisera SJs produktion framåt.

Rollen som Systemansvarig innefattar ansvar för ett flertal system som stödjer planering av tidtabeller samt integration till interna och externa system. Systemen levereras av externa leverantörer och är affärskritiska. Du kommer ingå i teamet Planera och förbereda resa tillsammans med andra systemansvariga samt leveransansvarig.  

I dina arbetsuppgifter ingår bl a att:

 • Ansvara för leverans av IT-system eller IT-tjänst
 • Ansvara för att förvaltning och vidareutveckling sker i samråd med affärsverksamheten, arkitekter, leverantörer samt andra intressenter
 • Säkerställa att leveranser och arbete görs enligt beslutade IT-processer
 • Ansvara för budget och prognos samt ekonomisk uppföljning för aktuella system
 • Säkerställa delaktighet i teamet för helhetsleverans
 • Säkerställa delaktighet i projekt relaterat till ditt ansvarsområde

Tjänsten är placerad på SJs fina huvudkontor på Vasagatan precis vid Centralstationen i Stockholm.

Vill du vara med i vårt arbete för framtiden? Delar du våra värderingar, att vara pålitlig, enkel, mänsklig och härlig i allt du gör? Då är du den vi söker!

Om dig

För att vara framgångsrik i rollen krävs minst 3 års erfarenhet av att jobba som systemansvarig eller motsvarande roller. Vi förväntar oss att du har:

 • God förståelse för produktionssystem eller motsvarande IT-system med flertalet integrationer
 • God förståelse för verksamhet, system-/processamband, effekter av avvikelser i funktion och leverans
 • Erfarenhet av att hantera budget/prognos, fakturahantering, leverantörer och uppföljning av beställningar
 • Kunskap och förståelse för IT-processer
 • Kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift

Som person är du drivande, nyfiken och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du sätter relevanta mål och levererar resultat. Vi förväntar oss att du är kommunikativ med hög förmåga att samverka i grupp, både med interna och externa parter. Du är van att självständigt planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, i samråd med andra när så krävs.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar SJ med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com.

Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande intervjuer så skicka in din ansökan omgående.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat.

SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. SJ är ett av Sveriges grönaste varumärken och en del av lösningen för att klimatmålen ska nås. Koncernens 5400 medarbetare i Sverige och Norge bidrar alla till ökat tågresande – framtidens sätt att resa. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, Norge, liksom Skandinaviens huvudstäder och varje dag möts våra kunder och medarbetare på någon av våra 1500 avgångar från över 400 stationer. SJ ägs av svenska staten och har som uppdrag att driva lönsam persontrafik på järnväg.

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2021-06-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp