VALT JOBB

Tågvärdar


Ansök här

Tågvärdar till SJ AB

Brinner du för att leverera god service, arbeta i en rörlig miljö där ingen dag är den andra lik och tillhöra en verksamhet som tar ansvar för vår miljö? Som tågvärdar arbetar du ombord på våra tåg runt om i Sverige och ser till att våra resenärer känner sig sedda och väl omhändertagna i alla lägen.

Rollen

Som tågvärd hos SJ blir du en del av ett spännande team med målet att ge våra kunder en härlig reseupplevelse ombord på våra tåg. I arbetet hjälper du våra resenärer tillrätta, är tillgänglig, ger service och information under färdens gång, även via högtalarutrop. Du viserar biljetter och hjälper till med anslutningar. Som tågvärd har du ett stort trafiksäkerhetsansvar som bland annat inkluderar att dörrarna stängs säkert och i rätt tid i samband med på-och avstigning vid plattformen. Försäljning i tågets bistro eller kiosk samt servering i 1:a klass är en viktig del av servicen som våra tågvärdar jobbar med. Vår verksamhet är öppen alla dagar om året, det innebär att arbetet som tågvärd inkluderar skifttjänstgöring och helgarbete samt övernattning på annan ort. Skiften kan sträcka sig från 04:00 på morgonen till 02:00 på natten.

Din profil

Vi ser att du som söker har gymnasieutbildning eller motsvarande. Har du tidigare erfarenheter av kundservice eller försäljning är det meriterande. Som person är du socialt lyhörd, serviceinriktad och säkerhetsmedveten. Vidare har du förmågan att på ett tryggt och självständigt tillvägagångssätt fatta egna beslut. Arbetstempot är tidvis högt och det ställer krav på din stresstålighet. Vi ser även att du är kommunikativ och uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Då arbetstiderna går utanför kommunaltrafiken behöver du på ett obehindrat sätt kunna ta dig till arbetet. Vi ser därför gärna att du bor inom ett nära avstånd till den station du söker.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en grundutbildning på sex till sju veckor inklusive praktik. Utbildningen kan ske på olika orter under utbildningsperioden. Här får man som blivande tågvärd möjlighet att lära sig hur vi levererar god service till våra kunder, hur vi använder våra digitala arbetsverktyg ombord, teknisk kunskap om våra fordon, kunskap och ansvar gällande trafiksäkerhet och andra oförutsedda händelser, säljskola vid försäljning i Bistro och mycket mer.

Särskilda krav

Som sökande måste du vara minst 20 år. SJ begär utdrag ur Polisens belastningsregister (genom tredjepartsföretag, Verifiera) och tar kreditupplysning som ett obligatoriskt moment om man går vidare i rekryteringsprocessen. SJ tillämpar också, i enlighet med transportstyrelsens riktlinjer, slumpmässiga alkohol-och drogtester. För att kvalificera dig till utbildningen måste du också genomgå en hälsoundersökning. Du ska vara drogfri, ha god syn, god hörsel och färgseende samt i övrigt uppfyllda krav enligt Transportstyrelsens regler om hälsoundersökning och hälsotillstånd. Om du vill veta mer kan du läsa här.

Om urvalsprocessen

Vi kommer att gå vidare med urvalsprocessen först efter att sista ansökningsdag har passerat. Du kommer även få en personlighetstest skickat till dig när du lämnar in din ansökan. Om du kvalificerar dig vidare i urvalet ingår följande steg: intervjuer med We Select, hälsoundersökning, bakgrundskontroller, referenstagning och avslutande intervju med din potentiella framtida arbetsgivare SJ.

Din ansökan

Låter det här intressant? I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. I denna rekrytering samarbetar SJ och We Select. Ansöker gör du via denna länk här. Har du frågor om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterare Sofia Bellinder på tel. 0768 74 11 36.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 288 stationer.

Flertalet orter

SJ AB

Ansök senast 2020-01-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp