VALT JOBB

Teknikförvaltare Elsystem


Ansök här

Teknikförvaltare Elsystem

Har du ett stort teknisk intresse, erfarenhet av elsystem och gillar affärer? Ta då chansen att bli vår nya Teknikförvaltare och kollega! Vi söker nu två Teknikförvaltare till gruppen Elsystem på Trafikförvaltningen. Den ena tjänsten omfattar ansvar för förvaltning av tunnelbanans 400V elsystem och den andra tjänsten för lokalbanornas 400V elsystem samt kontaktledningsanläggningar.

Om tjänsten

Tjänsten som förvaltare av tunnelbanans 400V elsystem omfattar bland annat ställverk, reservkraftanläggningar, belysningsanläggningar, system för växelvärme och styr- och övervakningssystem.

Den andra tjänsten omfattar ansvar för förvaltning av lokalbanornas 400V elsystem samt kontaktledningssystem vilket bland annat omfattar ställverk, UPS:er, belysningsanläggningar, system för växelvärme och styr- och övervakningssystem, samt hela kontaktledningsanläggningen.

Då Trafikförvaltningen är en beställarorganisation utan egen utförandepersonal blir en viktig del i ditt arbete att följa upp leverans, ekonomi och kvalité gentemot våra entreprenörer där du är beställare.

Vi kan lova dig ett varierande och utvecklande arbete där den ena dagen inte är den andra lik. Din vardag kommer att varvas med alltifrån att följa upp avtal till att vara ute på platsbesök i anläggningen. Här får du en möjlighet att göra skillnad för våra resenärer då du kommer initiera reinvesteringsprojekt som leder till ökad tillförlitlighet, trygghet och energieffektivisering. Exempel här kan vara utbyte av reservkraftanläggningar, 400V ställverk eller kontaktledning för ökad driftsäkerhet, eller ny plattformsbelysning som ger en betydligt ljusare och trevligare plats för våra resenärer.

I ditt ansvar ingår bland annat:

 • Upprätta budget för drift- och underhåll samt föreslå reinvesteringar för tilldelat ansvarsområde
 • Följa anläggningens felutfall och verka för att rätt åtgärder vidtas för ökad säkerhet, tillförlitlighet och tillgänglighet
 • Utveckla och följa upp nyckeltal inom ansvarsområdet
 • Ansvarig mottagare av ny eller ombyggd infrastruktur som överlämnas till förvaltning
 • Aktivt delta i olika forum såsom projektgrupper och mottagarforum
 • Förvalta och följa upp entreprenadkontrakt
 • Ansvara för att dokumentation av anläggningen upprätthålls

Trafikförvaltningen arbetar i en matrisorganisation där du rapporterar både till Gruppchef och i vissa frågor till Affärsområdesansvarig. I ditt arbete har du en tät dialog med kollegor på Trafikförvaltningen samt med entreprenörer och myndigheter.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen har du minst en yrkeshögskoleutbildning inom elkraft/elteknik eller motsvarande, samt flerårig erfarenhet av arbete med 400V eller kontaktledningsanläggningar som exempelvis installatör, projektledare eller projektör. Du trivs i en beställarroll och motiveras av att följa upp avtal och ekonomi, likväl som att hantera tekniskt utmanade frågor och problem. Du har en god analytisk förmåga där du på ett enkelt sätt kan presentera dina resultat och slutsatser.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper där vi söker dig som har lätt för att kommunicera, tycker om att skapa goda relationer och ser dig själv som affärsmässig. Du ser möjligheter istället för problem och motiveras av att vara med och förbättra vardagen för alla våra resenärer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Patrik Widén, tfn 08 683 35 83. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Charlotte Sujeebun Olofsson, tfn 08 686 32 22. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen och en säkerhetsprövningsintervju med registerkontroll kommer att genomföras och måste vara godkänd innan beslut om anställning fattas. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 9 oktober. Vi ser fram emot din ansökan!

Kontakt

Charlotte Sujeebun Olofsson, Rekryterare, tfn 08 686 32 22, 08 786 32 22

Patrik Widén, Chef, tfn 070- 786 35 83

Fackliga kontaktpersoner

Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706

Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Yrkesområde: Specialister

Arbetsplats: stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: teknikförvaltare, 400V, tunnelbana, lokalbanor

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

http://www.sll.se/

Stockholm

Trafikförvaltningen Region Stockholm

Ansök senast 2020-10-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp