VALT JOBB

Specialist inom avvattning


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Är du VA-projektör eller VA-tekniker och har koll på dagvatten? Då är detta tjänsten för dig!

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig.

Som specialist inom avvattningsteknik får du chansen att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med varierande arbetsuppgifter. Du arbetar med väg- och järnvägsanläggningens avvattning samt påverkan på omgivningen avseende vattenflöden, vattennivåer och föroreningstransport via vatten.

Du är ett stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt samt medverkar till att erfarenheter förs vidare i verksamheten. Du arbetar i nära samarbete med kollegor inom närliggande och andra teknikområden. Du deltar i olika typer av projekt, från plan- till byggskedet, där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del. Tjänsten innebär ibland att du även samordnar närliggande teknikområden och du jobbar då närmare projektledningen.

Som specialist har du möjlighet att medverka i arbetet med att utveckla regelverk, tekniska utredningar, forsknings- och utvecklingsprojekt, standardisering, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt.

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område är kortare resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Vi söker dig som

  • har en civilingenjörsexamen med inriktning väg och vatten eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdigt.
  • har god kunskap gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
  • har några års erfarenhet inom området avvattning från infrastrukturprojekt
  • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har dokumenterad kunskap om entreprenadjuridik och kontraktskunskap

Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga, att du är självgående, är lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta.

Då vi arbetar inom ett stort geografiskt område är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Körkort för personbil är ett krav.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Stockholm

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp